Općina Centar će finansirati adaptaciju ginekološkog odjela u Općoj bolnici

12.02.2021. 08:48 / Izvor: Akta.ba
Općina Centar će finansirati adaptaciju ginekološkog odjela u Općoj bolnici

Odjel je trenutno smješten u neprikladne prostorije.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo i savjetnik načelnika Draško Luković boravili su jučer u prvoj radnoj posjeti Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ gdje su razgovarali s prof.dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, v.d. direktorom, koji je ih je upoznao s radom Opće bolnice, te ukratko predstavio plan rada za naredni period i neke od potreba ove zdravstvene ustanove.

"Filozofija našeg rada ogleda se u tome da budemo na usluzi svim građanima, da niti jedan pacijent iz naše zdravstvene ustanove ne bude upućen negdje drugo bez da mu nismo u stanju pružiti određenu zdravstvenu uslugu. U tom smislu u narednom periodu planiramo proširiti naš djelokrug rada, a samim time i stvarati prostorne pretpostavke za to. Konkretno, Općina Centar nam može pomoći u smislu adaptacije prostorija za odjel ginekologije, budući da je trenutno ovaj odjel smješten u prostorije koje su prilično neprikladne. Prostor za smještaj odjela postoji, ali potrebna je finansijska pomoć za adaptaciju", pojasnio je Gavrankapetanović.

Načelnik Mandić je naglasio da podrška zdravstvenom sistemu treba da bude visoki prioritet, ne samo lokalnih zajednica, nego i viših nivoa vlasti.

"Mi smo trenutno u fazi pripreme budžeta za tekuću godinu, ali vrlo rado ćemo planirati sredstva za adaptaciju prostorija za smještaj Odjela za ginekologiju. Opća bolnica može računati na našu podršku i pomoć, jer bar kada je Općina Centar u pitanju, zdravstvo mora imati prioritet",  je načelnik Mandić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti