Općina Centar dodijelila plastenike za 17 domaćinstva

12.05.2020. 15:56 / Izvor: Akta.ba
Općina Centar dodijelila plastenike za 17 domaćinstva

Oko 50 posto teritorije općine Centar je ruralno područje koje ima perspektivu za razvoj voćarstva i druge poljoprivredne proizvodnje kao i stočarstva.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisao je danas ugovore s poljoprivrednicima te općine o dodjeli plastenika površine 50 m2 s pratećom opremom.

Općina Centar od 2016. godine provodi projekt "Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika" u okviru kojeg je dodijeljeno 125 plastenika za što je iz budžeta utrošeno više od 140.000 KM.

Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika u ovoj godini bio je raspisan u januaru koje je razmotrila stručna komisija i izvršila uviđaj na terenu s ciljem utvrđivanja pogodnosti zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje te sačinili prijedlog liste 17 kandidata koji ispunjavaju uvjete za dodjelu plastenika.

"Donijeli smo odluku da svima koji podnesu zahtjev dodijelimo plastenike, a u budžetu smo osigurali 280.000 KM. Naša je želja da se svaki kvadratni metar plodne zemlje na području općine obrađuje.", naglasio je Ajnadžić.

Oko 50 posto teritorije općine Centar je ruralno područje koje ima perspektivu za razvoj voćarstva i druge poljoprivredne proizvodnje kao i stočarstva, saopćeno je iz te općine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti