Općina Centar po hitnom postupku odlučila o uklanjanju još jednog objekta

16.05.2020. 09:31 / Izvor: Avaz.ba
Općina Centar po hitnom postupku odlučila o uklanjanju još jednog objekta

Inspektorat Općine Centar u cilju što efikasnije realizacije projekta Prve transverzale, odrekao se prava žalbe na ovo rješenje općinskog načelnika.

Ministarstvo saobraćaja KS-Direkcija za puteve KS podnijela je juče Općini Centar zahtjev za uklanjanje stambenog (dupleks) objekta spratnosti p+1 u Ulici Halida Kajtaza broj 10 i 12. 

Imajući u vidu javni interes i najveći značaj efikasnog rješavanja imovinsko pravnih i drugih pitanja na trasi Prve transverzale, te da je Općini dostavljena potpuna dokumentacija, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je donio rješenje kojim se odobrava Kantonu Sarajevo uklanjanje ovog objekta radi privođenja zemljišta krajnjoj namjeni.

Istovremeno Inspektorat Općine Centar u cilju što efikasnije realizacije projekta Prve transverzale, odrekao se prava žalbe na ovo rješenje općinskog načelnika.

Nakon donošenja navedenog rješenja od strane općinskog načelnika kopija ovog dokumenta je radi blagovremenog informisanja putem faksa upućena Direkciji za puteve KS, te su i putem telefona obaviješteni da rješenje i službeno sa dokumentacijom mogu preuzeti u Službi za urbanizam i zaštitu okoliša Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti