Općina Čitluk uvodi elektronske vinjete za Međugorje, Bijakoviće i Vionicu

30.03.2019. 09:09 / Izvor: Akta.ba
Općina Čitluk uvodi elektronske vinjete za Međugorje, Bijakoviće i Vionicu

Dio izmjena i dopuna odluke odnosi se na naknade za dvodnevne i sedmodnevne vinjete.

Općinsko vijeće Čitluk je, na 26. sjednici, usvojilo Prijedlog odluke o usvajanju ostvarenja Proračuna općine Čitluk u 2018. godini i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvođenju zone posebnog prometnog ustroja na lokalnim prometnicama u naseljima Međugorje, Bijakovići i Vionica, kao i niz drugih akata.

Prijedlog odluke o usvajanju ostvarenja proračuna za prošlu godinu vijećnicima je prezentirao Pavo Zovko. Pomoćnik načelnika iz Službe za financije prilikom prezentacije naglasio je da su u planu proračuna općine Čitluk za 2018. godinu prihodi i primici planirani u iznosu od 8.700.000,00 KM, a ostvareni su 114,29% što iznosi 9.943.591,30 KM. S druge strane, tekući i kapitalni rashodi u istom razdoblju planirani su u iznosu od 8.700.000,00 KM, od toga tekuća pričuva 10.000,00 KM, a ostvarenje je 100,08% ili 8.706.893,75 KM. Prezentirani prijedlog odluke vijećnici su usvojili jednoglasno.

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić na sjednici je obrazložio razloge za pristupanje izmjenama i dopunama Odluke o uvođenju zone posebnog prometnog ustroja i naknade za korištenje prometnica u naseljima Međugorje, Bijakovići i Vionica (vinjeta).

U obrazloženju razloga za pristupanje izmjenama i dopunama odluke moglo se čuti da se izmjenama i dopunama odluke pristupa iz razloga što će prijevoznici, koji prometuju u zoni posebnog ustroja, od 1. travnja moći potvrdu o uplaćenoj naknadi (vinjetu) nabavljati putem globalne internet mreže (www.evinjeta.com).

Dio izmjena i dopuna odluke odnosi se na naknade za dvodnevne i sedmodnevne vinjete, kao i na iznos naknade koji će ubuduće za jednogodišnju vinjetu plaćati prijevoznici koji imaju vozila registrirana u Policijskoj stanici Čitluk.

Također, izmjenama i dopunama odluke obuhvaćen je i dio zadataka Povjerenstva koje će sukladno izmjenama i dopunama odluke s načelnikom Općine Čitluk usuglašavati Program utrošaka sredstava sa rang listom projekata koji će se implementirati u zoni posebnog prometnog ustroja i koji nakon usuglašavanja, ulazi u Plan javnih nabavki Općine Čitluk.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti