Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Općina Gradačac dogovorila saradnju s italijanskim privrednicima

28.10.2018. 09:53 / Izvor: Akta.ba

U okviru dugogodišnjeg partnerstva sa gradom Kastenedolom ( Castenedolo-Italija ) delegacija Općine Gradačac je posjetila ovaj grad. Delegacija Općine Gradačac, predvođena Općinskim načelnikom Edisom Dervišagićem, razgovarala je o budućim modelima saradnje posebno u oblasti privrede. Ovom prilikom posjećeno je nekoliko privrednih subjekata i održan sastanak sa predstavnicima udruženja privrednika ove regije (Regija Brescia).

Općinski načelnik predstavio je potencijale općine Gradačac i šireg okruženja kao i pogodnosti privrednih ulaganja na općini Gradačac. Rezultat ovih razgovora je dogovorena posjeta predstavnika privrednih subjekata ove regije općini Gradačac radi ostvarivanja direktnih kontakata s privrednicima općine Gradačac gdje bi se predstavili potencijali za strana ulaganja. 

 

Održana je i svečana sjednica Vijeća grada Castenedola u povodu ove posjete i bratimljenja gradova. Na sjednici Općinski načelnik predstavio je dosadašnju saradnju kao i potencijale u oblasti privrede, turizma i društvenog života.

Ovom prilikom Općinski načelnik Edis Dervišagić pozvao je predstavnike ovog partnerskog grada da posjete Gradačac koja se očekuje u prvoj polovini naredne godine, saopćeno je iz Općine Gračanica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti