Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Općina Ilidža sa 70.000 KM podržala 19 biznisa mladih

Potpisani ugovori.

10.08.2021. 14:22 / Izvor: Akta.ba

Općina Ilidža je u proteklom periodu realizirala Javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz Budžeta Općine Ilidža namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanja mladih sa ciljem da se pomogne onima koji po prvi put zasnivaju radni odnos ali i kao jedna od mjera ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih korona virusom.

Po Javnom pozivu 19 aplikanata je zadovoljilo uslove i danas su svečano potpisani ugovori sa dobitnicima sredstava.

Općinski načelnik Nermin Muzur čestitao je mladim poduzetnicima i izrazio nadu da će u narednom periodu unaprijediti svoj rad i širiti svoje poslovanje.

"Zaista sam ponosan što ste se odlučili da u ovom vremenu sami pokrenete vlastiti biznis. Mi ćemo i dalje biti na raspolaganju kao podrška stvarajući što bolji ambijent za vaše poslovanje i želimo vam puno sreće i uspjeha“, kazao je načelnik Muzur.

Ove godine sa ciljem pružanja podrške poslovnim idejama mladih, prilike za samozapošljavanje i doprinos razvoju svoje lokalne zajednice, Općina Ilidža izdvojila je 70.000 KM za sufinansiranje troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostora, obrtnih sredstava i ostalih troškova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti