Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Općina Kakanj ulaže 2.832.929 KM u saobraćajnu infrastrukturu do kraja godine

14.06.2020. 11:12 / Izvor: Akta.ba

Općinsko vijeće Kakanj je na 39. redovnoj sjednici održanoj 27.02.2020. godine usvojilo nekoliko značajnih programa utroška sredstava u okviru kojih se nalazi pregled planiranih ulaganja u infrastrukturu u 2020. godini.

Radi se o Programu utroška sredstava od koncesionih naknada, Programu utroška sredstava od komunalne naknade i Programu utroška neraspoređenog dijela namjenskih sredstava od prihoda preduzeća ostvarenih radom termoelektrana za 2020. godinu, sredstava od prodaje poslovnih prostora i stanova i sredstava od prodaje zemljišta.

Nakon što je u prvih 6 mjeseci ove godine realizovan dio predviđenih projekata koji se tiču izgradnje, sanacije i rekonstrukcije saobraćajnica, u nastavku predstavljamo preostale radove na unapređenju putne infrastrukture  planirane do kraja 2020. godine.

Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 2.832.929 KM.

U narednom periodu bit će objavljen pregled planiranih radova na poboljšanju i proširenju sistema javne rasvjete, vodovodno-kanalizacione infrastrukture i ostalih značajnih infrastrukturnih projekata.

Tabelarni prikaz projekata možete pogledati u našoj galeriji.

 

PODIJELI:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti