Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Općina Konjic počinje sa promotivnom kampanjom za zaštitu od požara u ovoj sezoni

10.04.2021. 08:55 / Izvor: Akta.ba

Općina Konjic kroz projekat "Upravljanje rizikom od požara" koji financira Republika Češka, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP nastoji podići nivo kapaciteta za upravljanje rizikom od požara.

Cilj je kroz ključne aktivnosti: obuku vatrogasaca, provođenje lokalnih mjera sprečavanja nastanka požara i kampanju podizanja svijesti doprinijeti većem poznavanju rizika od požara i unaprijeđenoj spremnosti i odgovoru na katastrofe opće javnosti, kao i ranjivih kategorija stanovništva i dužnosnika u organima vlasti, čime će se povećati ukupna otpornost zajednica. 

"Ovih dana počinjemo sa promotivnom kampanjom za zaštitu od požara u ovoj sezoni", navode iz općine. 

Općina Konjic je partner na pomenutom Projektu od 2020. godine, te intenzivno radimo sa Projektnim timom na sprovođenju Projektnih aktivnosti. 

Jedna od aktivnosti kroz ovaj Projekat je i priprema promotivne kampanje za zaštitu od požara, te je kao rezultat iste finaliziran promotivni video materijal za zaštitu od požara  Općine Konjic, a koji možete pogledati ovdje: 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti