Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Općina Novi Grad Sarajevo finansira zapošljavanje pripravnika u firmi Zrak

04.07.2014. 08:05 / Izvor: eKapija.ba

Općina Novi Grad Sarajevo u sklopu programa prekvalifikacije radnika za deficitarna zanimanja, u saradnji s preduzećem "Zrak", realizira projekat zapošljavanja pripravnika s evidencije Biroa za zapošljavanje.

Tim povodom u zgradi Općine danas će biti upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji Programa osposobljavanja 15 pripravnika s Biroa za zapošljavanje za deficitarna zanimanja.

Ugovor će potpisati načelnik Općine Semir Efendić i direktor firme "Zrak" Senad Imamović, a prisustvovat će i predstavnici Sindikata i Nadzornog odbora firme "Zrak".

Na godinu dana, u navedenoj firmi bit će angažirana dva pripravnika s visokom stručnom spremom, dok će trinaest pripravnika sa srednjom stručnom spremom biti primljeno na šest mjeseci.

„S obzirom na to da "Zrak" raspolaže s veoma značajnom opremom za mašinsku obradu optike, jedinstvenom u BiH, Općina Novi Grad se opredijelila za ovaj projekt kako bi znanja inžinjera i ostalih stručnih radnika preduzeća "Zrak" bila prenesena na mlađe generacije i na taj način očuvana“, saopćeno je iz Općine Novi Grad, koja je osigurala finansijska sredstva za zapošljavanja 15 pripravnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti