Općina Novi Grad Sarajevo: Uskoro otvaranje veterinarske stanice u Reljevu

08.08.2014. 15:39 / Izvor: Fena
Općina Novi Grad Sarajevo: Uskoro otvaranje veterinarske stanice u Reljevu

Javno preduzeće "Lokom" pristupilo je osnivanju Veterinarske stanice čiji je osnivač Općina Novi Grad Sarajevo, potvrdila je Agenciji Fena Nermina Gušo, saradnica za pravne poslove u okviru Higijenskog servisa za hvatanje pasa lutalica u općini Novi Grad Sarajevo

Javno preduzeće "Lokom" pristupilo je osnivanju Veterinarske stanice čiji je osnivač Općina Novi Grad Sarajevo, potvrdila je Agenciji Fena Nermina Gušo, saradnica za pravne poslove u okviru Higijenskog servisa za hvatanje pasa lutalica u općini Novi Grad Sarajevo.

Ona je naglasila kako na teritoriji Općine Novi Grad ne postoji nijedna veterinarska stanica da će ovo biti prva.

"Veterinarska stanica bi trebala da bude otvorena za mjesec i po do dva i nalazit će se u Reljevu. Postojao je već prostor u Reljevu koji smo prilagodili namjeni Veterinarske stanice", kazala je Gušo, dodavši kako će "u okviru Veterinarske stanice biti i higijenski servis, koji već sada radi u okviru JP Lokom".

"Sada ćemo moći pružiti punu uslugu u okviru jedne firme, obzirom da smo do sada uvijek koristili usluge drugih veterinarskih stanica. Funkcija Veterinarske stanice će biti kao i svake druge pružanje veterinarske usluge za sve životinje, a također ono što je od javnog interesa je i rješavanje pitanja pasa lutalica", kazala je Gušo.

Ona je istakla kako na području općine Novi Grad ima oko 2.000-3.000 pasa lutalica.

"Svaki dan imamo više od 10 prijava građana o napadima pasa lutalica ili čoporima pasa koji predstavljaju prijetnju za građane", navela je Gušo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti