Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Općina Novi Grad: Smanjena cijena garažnih mjesta, uskoro u funkciji još 1.000 mjesta

10.09.2021. 15:23 / Izvor: Akta.ba

Nakon peticije koja je provedena od 07. 06. do 08. 07. putem mjesnih zajednica Dobrinja A, B, C, D, i Saraj Polje prilikom čega je prikupljeno više od 5 hiljada potpisa kojima se tražilo smanjenje cijena zakupa gornjih etaža na garažama na Saraj Polju i Dobrinji i nakon sastanaka koji su održani sa premijerom kantona Edinom Fortom i ministrom komunalne infrastrukture Enverom Hadžiahmetovićem, Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku kojom se smanjuju cijene korištenja gornjih etaža sa 40 na 20 KM i smanjenje cijene garažnih mjesta sa 60 na 50 KM.

Potvrdio je ovo načelnik Semir Efendić, koji je dodao da bi na ovaj način više od 1.000 mjesta na gornjim etažama trebalo bi brzo biti stavljeno u funkciju, a time znatno smanjene gužve unutar naseljskih parkinga koji su sada, uglavnom, preopterećeni velikim brojem automobila.

"Osim toga, od danas je u funkciji novi režim sa potapajućim stubićima na Bulevaru Branilaca Dobrinje gdje je kretanje automobila onemogućeno radnim danima poslije 17 sati i vikendom. U toku radnog vremena, radnim danima od 06.00 do 17.00 h, automobili se i dalje mogu kretati i zadržavati unutar Bulevara, što je režim koji će se zadržati u narednom periodu, a sve do potpunog uređenja Bulevara kao pješačke zone", rekao je Efendić. 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

Novi Grad

Parking

Garaža

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti