Općina Novi Travnik: Utvrđena lista prioriteta za kapitalna ulaganja u 2008. godini

14.03.2008. 10:53 / Izvor: eKapija.ba
Općina Novi Travnik: Utvrđena lista prioriteta za kapitalna ulaganja u 2008. godini

U maloj sali Općine Novi Travnik 11. 03. 2008. godine održana je sjednica Komiteta za kapitalna planiranja na kojoj je načelnik Općine prezentirao do sada poduzete korake vezane za finalizaciju dokumenta Strateški pravci razvoja općine Novi Travnik do 2012. godine te Studije potencijalne opravdanosti daljeg nastavka rada na realizaciji ideje izgradnje sportsko – rekreacijskog centra Sebešić odnosno turističkog aktiviranja lokaliteta Sebešića.

Oba dokumenta, članovima Komiteta ranije su dostavljeni u elektronskoj formi kako bi se detaljno mogli upoznati s njihovim sadržajem.

U raspravi koja je uslijedila po obje točke dnevnog reda iskristalizirali su se određeni stavovi i mišljenja koji će biti ugrađeni u predložene dokumente prije nego oni budu ponuđeni Općinskom vijeću na raspravu i usvajanje.

Komitet za kapitalna planiranja izvršio je bodovanje pristiglih projekata te utvrdio listu prioriteta za kapitalna ulaganja u 2008. godini.

Govoreći o kapitalnim ulaganjima u protekle tri godine načelnik Općine istakao je opredjeljenje izvršne i zakonodavne vlasti da se osim gradskog područja, značajna sredstva ulože u razvoj infrastrukture u seoskim područjima posebno ističući podatak da je asfaltirano 60 novih kilometara čime se svakako stvaraju povoljniji uvjeti života u rurarnim dijelovima općine ali i daje poticaj razvoju poljoprivredne proizvodnje te jednostavnije distribucije proizvoda.

Osim toga, načelnik Općine govorio je i o drugim, već pokrenutim, investicionim procesima .

Sastanku Komiteta za kapitalna planiranja prisustvovali su i predstavnici OSCE-a, terenskog ureda Travnik, saopćila je press služba Općina Novi Travnik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti