Općina Pale biće u potpunosti povezana asfaltnom komunikacijom sa Goraždem

12.06.2015. 08:05 / Izvor: Fena
Općina Pale biće u potpunosti povezana asfaltnom komunikacijom sa Goraždem

Sredstva u iznosu od 242.764 KM osigurana su iz GSM licence Vlade Federacije, kao i sredstva od 145.375 KM za realizaciju Ugovora o modernizaciji ovog puta u dužini od 1,25 kilometra, izvođača radova firme "Okac“, koji je također dobio saglasnost Vlade.

Davanjem saglasnosti premijeru na zaključivanje ugovora s firmom "Goraždeputevi“ o pružanju usluga izvođenja radova na rekonstrukciji puta R448 Potkozara-Goražde-Hrenovica, dionica Kriva Draga-Jabuka u dužini od 1,7 kilometara, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde osigurala je uslove da i općina Pale u Federaciji BiH konačno bude u potpunosti povezana asfaltnom komunikacijom sa sjedištem Kantona.

Sredstva u iznosu od 242.764 KM osigurana su iz GSM licence Vlade Federacije, kao i sredstva od 145.375 KM za realizaciju Ugovora o modernizaciji ovog puta u dužini od 1,25 kilometra, izvođača radova firme "Okac“, koji je također dobio saglasnost Vlade.

Savezu RVI "Sinovi Drine“ odobreno je 10.000 KM za projekt pružanja pravne i socijalne pomoći borcima i članovima njihovih porodica.

Vlada je odobrila i redovne mjesečne tranše za pomoć u radu boračkih udruženja i Projekt poboljšanja statusa boračkih populacija, kao i sredstva za sufinansiranje obilježavanja Memorijala "Meho Drljević-Dedo i saborci“, odnosno učešća ekipe RVI na državnom prvenstvu u streljaštvu.

Na prijedlog Ministarstva za privredu i uz preporuku Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK, Vlada je stavila van snage Odluku o mjerama neposredne kontrole cijena određenih proizvoda i usluga od interesa za Bosansko-podrinjski kanton Goražde utvrđivanjem marži, uz obavezu da ukoliko se ukaže potreba za njenim ponovnim uvođenjem, novom odlukom propiše potrebne mjere.

Radi usaglašavanja sa Zakonom o organizaciji organa uprave u Federaciji BiH i Zakonom o državnoj službi Vlada je na ovoj sjednici donijela Uredbu o osnivanju Službe za odnose s javnošću Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, čime je stara uredba donesena prije stupanja na snagu ovih zakona stavljena van snage.

Na Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo za 2014. godinu Vlada nije imala primjedbi, te je on upućen u skupštinsku proceduru.

Data je saglasnost na sufinansiranje projekta JP "Kulturno-informativni centar“ d.o.o. Prača pod nazivom "Unapređenje i kvalitetnije informisanje građana općine i Kantona“.

Iz budžeta Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport odobrena su sredstva za podršku radio klubovima "Drina“ i "Tehničar“, kao i peta tranša za plaće uposlenika JP RTV BPK Goražde.

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline dobilo je saglasnost Vlade na plaćanje III-Privremene situacije, druge faze izvedenih građevinskih radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Lamela-H2“-Zgrada za mlade u Goraždu, firmi GPD "Drina“ u iznosu od 170.538 KM, kao i za usluge provođenja stručnog nadzora, firmi "Konstruktur“ u iznosu od 4.293 KM.

Za obnovu i izgradnju vjerskih objekata na području BPK Goražde, Vlada je odobrila sredstva u ukupnom iznosu od 18.000 KM. Sredstva su dodijeljena Muftijstvu goraždanskom, Župi sv. Dominik Goražde i Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Goražde.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti