Općina Stari Grad učestvovala na seminaru Vijeća Evrope: Izgradnja kapaciteta i primjeri dobre prakse u lokalnoj samoupravi

10.12.2009. 09:25 / Izvor: eKapija.ba
Općina Stari Grad učestvovala na seminaru Vijeća Evrope: Izgradnja kapaciteta i primjeri dobre prakse u lokalnoj samoupravi

Vijeće Evrope pokrenulo je Školu lokalne demokratije u zemljama zapadnog Balkana i tim povodom pokrenulo seminare za učesnike iz: BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije. Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić izabran je među četvoricom načelnika iz BiH da učestvuje na ovim seminarima. Zbog drugih obaveza, Načelnik nije bio u mogućnost prisustvovati Školi lokalne demokratije, tako da je našu Općinu predstavljala Diana Salihbegović, sekretar organa državne službe, saopćila je press služba Općine.

Prvi seminar je održan u Miločeru u Crnoj Gori od 3.- 6. decembra 2009. godine, a pored Općine Stari Grad, iz BiH su učestvovali načelnici Općina Domaljevac, Bosanski Petrovac i Mostar.

Ova škola je dio mreže škola za političke studije i teži da se usredsredi na pitanja lokalne demokratije, decentralizacije, prekogranične saradnje i učešća građana. Gradonačelnici i službenici opštinske uprave kao i aktivisti iz civilnog društva su glavna ciljna grupa ovog programa koji će biti proveden u saradnji sa Asocijacijom agencija za lokalnu demokraciju. Prvi seminar o “Izgradnji kapaciteta i primjeri dobre prakse u lokalnoj smoupravi” je održan uz finansijsku pomoć Vlade Lihtenštajna. Slijedeći seminari će se održati u Sarajevu i Ohridu 2010. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti