Općina Trnovo traži da policija ispita navode o sabotažama na Bjelašnici

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Općina Trnovo traži da policija ispita navode o sabotažama na Bjelašnici

05.11.2019. 09:57 / Izvor: Akta.ba

Općina Trnovo izražava zabrinutost povodom informacija direktora KJP ZOI '84 Kenana Magode da su na Bjelašnici, kako je saopćeno, počele dešavati sabotaže koje nanose štetu tom preduzeću, te ugrožavaju pripreme zimske sezone na olimpijskim planinama.

U izjavi koja je prenesena Centru za promociju olimpijskih planina u Općini Trnovo se, također, navodi:

"Apeliramo na policijske organe Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da hitno istraže navedeni slučaj, te javnosti saopće sve relevantne informacije u vezi s istim. Također, pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da dodatnim angažmanom omogući uspješan dovršetak priprema za predstojeću zimsku sezonu na Bjelašnici i Igmanu, te da se pravovremenim djelovanjem spriječi bilo kakva mogućnost štete tokom zimske sezone kako za Kanton Sarajevo, tako i za Općinu Trnovo". 

Naime, s obzirom na velika ulaganja, koja su uglavnom izvršena u duhu dobre saradnje Općine Trnovo i Vlade Kantona Sarajevo, od ove zimske sezone se očekuje mnogo, te pozivaju na uzdržanost u javnom plasiranju informacija koje bi za posljedicu mogle imati širenje nesigurnosti, te posredno štete ne samo Općini Trnovo, već i Kantonu Sarajevo.

Općina Trnovo stoji na raspolaganju KJP ZOI '84 i Vladi Kantona Sarajevo kako bi se promptnim djelovanjem i odgovornim pristupom pripremama, postigao maksimalan rezultat uz zimskoj sezoni, i to u najboljem interesu šire zajednice, saopćeno je iz Općine Trnovo. 

Inače, na području Trnova u ovoj godini se radi na više od deset projekata ukupne vrijednosti tri miliona KM.

Iz Općine Trnovo su potvrdili da privode kraju aktivnosti koje su planirali za ovu godinu, te da će u dobroj saradnji s višim nivoima vlasti uspjeti frealizirati sve planirane aktivnosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti