Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Općinama i gradovima 30 milijuna maraka

16.09.2021. 13:52 / Izvor: Akta.ba

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu financija s pozicija "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - kantoni i općine" u iznosu od 10.000.000 KM i "Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima - kantoni i općine" u iznosu od 20.000.000 KM.

Riječ je o dodjeli financijske pomoći proračunima gradova i općina u sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašenja pandemije covid-19 i za sufinanciranje projekata, zahtjeva i inicijativa.

Odlukom je podržano 80 općina i gradova u Federaciji BiH kojima je osigurana jednokratna financijska pomoć proračunima u iznosu od po 125.000 maraka, te sredstva za kapitalne projekte koja su dodijeljena po javnom pozivu.

Pojedinačni iznosi za svaku općinu i grad utvrđeni su na osnovu kriterija iz dvije odluke Vlade o načinima raspodjele i procedura za dodjelu sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu financija za ove namjene.

Korisnici sredstava dužni su da izvještaje o njihovom utrošku dostave Federalnom ministarstvu financija najkasnije do 30. lipnja 2022. godine.

U ime Vlade i po njenom ovlaštenju, ugovore s općinskim načelnicima i gradonačelnicima potpisat će federalna ministrica financija, priopćeno je iz Ureda Vlada FBiH za odnose s javnošću.

PODIJELI:

TAGOVI:

#vlada

#budžet

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti