Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Opština Istočna Ilidža raspisala javni poziv za unapređivanje poljoprivrede

Iznos podsticaja po jednom domaćinstvu ne može biti veći od 2.000 KM.

18.05.2020. 17:38 / Izvor: SRNA

Opština Istočna Ilidža raspisala je javni poziv za unapređivanje poljoprivredne proizvodnje za ovu godinu, a pravo za dobijanje nepovratnih sredstava imaju lica sa prebivalištem na području te lokalne zajednice.

Svi zainteresovani moraju blagovremeno podnijeti prijavu i ispuniti uslove iz plana podsticaja, što se utvrđuje zapisnikom Komisije, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Dodjela nepovratnih novčanih sredstava vršiće se za proizvodnju povrća u zaštićenim prostorima, a u visini fiskalnih računa, i to maksimalno 400 KM za kupovinu plastenika od 50 metara kvadratnih, te 800 KM za kupovinu plastenika od 100 metara kvadratnih.

Podsticajna sredstva za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, odnosno opreme, utvrđuju se u visini do 40 odsto od investiranih sredstava i ne mogu biti veća od 2.000 KM.

Za podizanje zasada drvenastog voća, dodjela će biti izabrana posredstvom izabranog dobavljača, i to 80 sadnica po dunumu za jabuku, krušku, šljivu, višnju i trešnju, 70 sadnica po dunumu za lijesku, te 40 sadnica po dunumu za orah.

Nepovratna novčana sredstva biće dodijeljena i za subvenciju za prodato jagodičasto voće /jagode, maline, kupine, borovnice i aronija/, zatim za proizvodnju merkantilnog krompira, za razvoj stočarstva, podsticaj za razvoj pčelarstva - kupovinu novih društava, za podsticaj za proizvodnju konzumnih jaja, te nabavku sadnog materijala za socijalno ugrožene kategorije.

Obrasci za prijavljivanje mogu se pronaći na web-stranci Opštine, u opštinskom Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti ili u šalter sali opštine.

Iznos podsticaja po jednom domaćinstvu ne može biti veći od 2.000 KM.

Pravo na podsticaj neće imati poljoprivredni proizvođači koji nisu izmirili obaveze prema Opštini.


 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti