Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Optima Grupa: Podrška zajednici u borbi protiv COVID-19

29.04.2020. 11:51 / Izvor: Akta.ba

U želji da pruži doprinos naporima institucija Republike Srpske u suzbijanju epidemije izazavane corona virusom,Nestro Grupacija je u skladu sa djelatnostima svojih kompanija odlučila realizovati sveobuhvatne aktivnosti podrške široj društvenoj zajednici. 

"Ovo je prije svega podrška radu ljudima koji su u ovom trenutku dali najviše od sebe, ali i zahvalnost za njihovu predanost u radu i nesebičnom doprinosu u neobičnom periodu kada se cjeli svijet  suočava sa teškom pandemijom i prilagođava novim životnim i poslovnim izazovima, uzrokovanih corona virusom. Stoga smo se potrudili da naša donacija bude što obuhvatnija, i da pokrije one segmente gdje je pomoć najpotrebnija, a to je prije svega podrška zdravstvenom sistemu", rekao je Andrej Arzamastcev direktor "OPTIMA Grupe".

On je istakao da su se sve članice Nestro grupacije ("Nestro Petrol", "OPTIMA Grupa", "Rafinerija ulja Modriča" i "Rafinerija nafte Brod") svojim resursima uključile u pomoć zajednici. 

"OPTIMA Grupa" odlučila je donirati finansijska sredstva Univerzitetsko kliničkom centru u Banja Luci. Sredstva su namjenjena za nabavku zaštitnih maski i zaštitnih odjela, kaže Arzamastcev.

Kompanija "NESTRO PETROL" a.d. donira natne derivate Službama hitne pomoći u svim regijama Srpske.

"Kartice za gorivo u pojedinačnoj vrijednosti od 1.500 KM obezbjeđene su za Službe hitne pomoći u Banja Luci, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Brodu i Modriči", rekao je generalni direktor NESTRO PETROL-a Rais Safin. Prvu karticu direktor Rais Safin je uručio dr. Vedrani Antonić-Komljenović, pomoćnici direktora za medicinske poslove Doma zdravlja Banja Luka. Narednih dana kartice za gorivo biće uručene i drugim Domovima zdravlja.

Ovom prilikom on je najavio da je za pripadnike ministarstva unutrašnjih poslova na Nestro benzinskim stanicama koje imaju uslugu kafe za ponijeti ova usluga besplatna. Pripadnici MUP-a kafu mogu preuzeti dolaskom u službenoj uniformi ili uz predočenje službene iskaznice. 

 Generalni direktor NESTRO PETROL-a, je podsjetio da se ova kompanija još u martu odazvala na poziv banjalučkog Štaba za vanredne situacije i obezbjedila gorivo u vidu podrške akciji #NisteSami koja se odnosi na nabavku i dostavu životnih namirnica starim i ugroženim građanima.

"U martu je još jedna naša kompanija", dodaje direktor „OPTIMA Grupe“ Andrej Arzamastcev, "Rafinerija nafte Brod" donirala opštini Brod veće količine koncentrovane emulzije za dezinfekciju grada, a u cilju sprečavanja širenja virusa corona. Arzamastcev je najavio i razvoj novog proizvoda „Rafinerije ulja Modriča“, te istakao da će nakon završetka procedura oko registracije, Republičkom Štabu za vanredne situacije biti donirana određena količina ovog sredstva.

Iz ove grupacije napominju da je usljed aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, a u skladu sa odlukama nadležnih institucija Republike Srpske i mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije, izvršeno prilagođavanje radnih procesa unutar društava, članica Nestro grupacije ("Nestro Petrol", "OPTIMA Grupa", "Rafinerija ulja Modriča" i "Rafinerija nafte Brod").  

Zaposlenima, kompanija je obezbijedila zaštitne maske i rukavice, vrši se redovna dezinfekcija radnih prostora, te je u skladu sa uputama nadležnih institucija organizovan i rad od kuće.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti