Orao, Kosmos i FMSN počinju proizvodnju za potrebe vojske Srbije

20.09.2017. 08:25 / Izvor: Nezavisne novine
Orao, Kosmos i FMSN počinju proizvodnju za potrebe vojske Srbije

Orao, Kosmos i Fabrika motora specijalne namjene u narednom periodu počinju proizvodnju i remont dijelova te vojne tehnike za potrebe vojske Republike Srbije.

Orao, Kosmos i Fabrika motora specijalne namjene u narednom periodu počinju proizvodnju i remont dijelova te vojne tehnike za potrebe vojske Republike Srbije, zaključak je sastanka održanog između Petra Đokića, ministra industrije, energetike i rudarstva RS i Aleksandra Vulina, ministra odbrane Srbije.

Istaknuta je takođe i mogućnost ulaska Srbije u vlasništvo ovih preduzeća kao i formiranje novih što će se još detaljnijom analizom razmotriti u narednom periodu.

"Politički odnosi RS i Srbije nikada nisu bili na višem nivou nego što su sada, a vrijeme je da i ekonomski budu na istom nivou. Srbija je zainteresovana za ulaganja u ova preduzeća koja će se meriti milionima eura", kazao je Vulin.

Đokić je rekao da ne očekuje probleme od strane institucija BiH kada je u pitanju prelazak dijelova i opreme koji treba da budu remontovani preko granice BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti