Orašje dobija pogon za proizvodnju kućanskih aparata, investicija od 2 mil. eura

14.08.2018. 09:07 / Izvor: Akta.ba
Orašje dobija pogon za proizvodnju kućanskih aparata, investicija od 2 mil. eura

Poduzetnička zona Dusine u Orašju sve je atraktivnije područje za strane ulagače i investitore, a sve to potvrđuje posljednji primjer ulaganja tvrtke Maxhof grupa.

Poduzetnička zona Dusine u Orašju sve je atraktivnije područje za strane ulagače i investitore, a sve to potvrđuje posljednji primjer ulaganja tvrtke Maxhof grupa.

Povoljan geografski položaj i uvjete poslovanja prepoznao je vlasnik tvrtke Ivica Turza iz Zagreba koji se dugo godina bavi proizvodnjom i distribucijom kućanskih aparata.

"Iznimno sam zadovoljan lokacijom i profesionalnošću općinske administracije s kojom sam u vrlo kratkom roku uredio sve tehničke pojedinosti. Ovakav način rada mi daje za pravo da svojim poslovnim partnerima u Kini i Singapuru mogu preporučiti da dođu ovdje i započnu ulaganje, kazao je Turza, te naglasio da u Orašju namjerava pokrenuti biznis i uposliti do stotinu djelatnika.

Tvrtka je u Orašju zakupila skladišni prostor, a u tijeku je izgradnja poslovnog objekta u industrijskoj zoni u koju će vlasnik investirati blizu dva milijuna eura, piše radio Orašje.

"Za sada posjedujem tvrtke u Singapuru i Švicarskoj, a nakon šest mjeseci danas je u Orašje stigao prvi kontejner i odavde će vrlo brzo krenuti biznis u cijeli svijet. U idućih godinu-dvije dana ovdje će uposlenje pronaći od 50 do 100 radnika", kazao je Turza.

Načelnik općine Orašje Stanko Vincetić je rekao da ovaj projekt za općinu znači jako puno i vjeruje da će biti dobra promocija za ostale ulagače. Vincetić ističe da se radi se o top menadžeru velikog globalnog američkog investicijskog fonda i ako je on prepoznao Orašje kao priliku za investiciju, onda vjeruje da je pred ovom sredinom svjetla budućnost.

Ukoliko ova investicija zaživi, ulagač najavljuje nova proširenja, a kako ima domaće korijene, spreman je prezentirati ne samo općinu Orašje, nego i BiH, kao jako povoljnu priliku na globalnoj mapi, naravno kad je u pitanju investiranje.

Očekujemo da će investitor ispoštivati dogovore o kvalitetnim radnim mjestima i pristojnim plaćama.

Ovaj projekt poslužio nam je da provjerimo vlastite kapacitete i brzinu djelovanja, od infrastrukture, proširenja vodovodne i kanalizacijske mreže, elektro energetskog sustava, do svih dokumenata i dozvola koje su u nadležnosti općine i županije.

Ulagači su naš prioritet i prema njima se mora nastupiti maksimalno odgovorno, što je dobra poruka svim investitorima da je ovo zdrava sredina za investiranje i poslovanje, poručio je Stanko Vincetić načelnik općine Orašje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti