Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Orašje: Ukinuta naredba o aktiviranju postrojbi civilne zaštite

31.07.2014. 08:26 / Izvor: Fena

Općinski stožer civilne zaštite Orašje stavio je izvan snage naredbu o aktiviranju općinskih postrojbi civilne zaštite i službi zaštite i spašavanja i naredbu o skraćenom radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata, a sve su aktivnosti trenutno usmjerene na obnovu i sanaciju u poplavama oštećenih objekata.

Općinsko vijeće usvojilo je pravilnik o kriterijima i načinu dodjele pomoći za obnovu poplavljenih stambenih prostora na području općine Orašje, te je općinski načelnik Đuro Topić tim povodom održao sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica na temu pojašnjenja i primjene ovog pravilnika.

Svi predsjednici su uzeli po primjere obrazaca zahtjeva koje trebaju korisnici pomoći u suradnji s njima popuniti i dostaviti u općinu.

Prvo će se popunjavati zahtjevi korisnika s članovima kućanstva mlađim od 18 godina kod kojih je više od 95 posto stambenog prostora bilo pod vodom, bez mjesečnih primanja ili s ukupno stalnim primanjima manjim od 500 KM. Potom će se popunjavati zahtjevi i iz ostalih kategorija definiranih pravilnikom.

Zaprimljene zahtjeve mjesna zajednica dostavit će Službi za gospodarstvo i infrastrukturu koja će sačiniti rang listu, utvrditi novčani iznos prema kriterijima iz Pravilnika, pripremiti ugovore i nadzirati namjenski utrošak sredstava od strane korisnika pomoći.

Potpisivanje ugovora između Općine Orašje i korisnika pomoći iz prve kategorije očekuje se za desetak dana.

foto: Reuters

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti