Osniva se Turistička zajednica Grada Bihaća

27.12.2017. 08:05 / Izvor: Akta.ba
Osniva se Turistička zajednica Grada Bihaća

Turistička zajednica se osniva radi razvoja, unapređenja i promocije turizma na području grada Bihaća.

Na pretposljednjoj sjednici Gradsko vijeće Bihaća usvojilo je Odluku o osnivanju  Turističke zajednice Grada Bihaća čime su stvoreni uslovi za sistematsko i plansko razvijanje turizma kao jedne od razvojnih šansi Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

Kako je predviđeno usvojenom odlukom osnivač Turističke zajednice Grada Bihaća je Gradsko vijeće Grada Bihaća, koje turističku zajednica osniva radi razvoja, unapređenja i promocije turizma na području grada Bihaća i privrednih interesa pravnih i fizičkih lica koji pružaju ugostiteljske usluge ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu sa turizmom.

"TZ Grada Bihaća znatno će olakšati planske i programske aktivnosti grada u ovoj oblasti, kao direktni učesnik svih procesa planiranja. Popularizaciju i raznovrsnost turističke ponude u gradu treba podići na viši nivo, te otvoriti bezbroj mogućnosti za ekonomski razvoj grada, obzirom da je turizam i jedna od najprofitabilnijih industrija u svijetu. Šanse da Bihać bude zanimljiva turistička destinacija su velike i ova oblast se ne smije prepustiti stihiji, nego planskom razvoju specifičnih oblika turizma zasnovane na prirodnim (zdravstveni turizam, sportski turizam, ekoturizam, seoski turizam, lovni i ribolovni turizam) i na društvenim resursima (kongresni turizam, kulturni turizam, gastronomski turizam, turizam događanja, te turizam na umjetno stvorenim atrakcijama", kazala je Jasmina Beširević, ispred Službe za upravljanje lokalnim razvojem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti