Osnivanje katastra nepokretnosti u RS-u će biti prioritet

06.02.2015. 11:17 / Izvor: SRNA
Osnivanje katastra nepokretnosti u RS-u će biti prioritet

Osnivanje katastra nepokretnosti, za koji su odobrena kreditna sredstva Svjetske banke, jedan je od prioritetnih zadataka Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Osnivanje katastra nepokretnosti, za koji su odobrena kreditna sredstva Svjetske banke, jedan je od prioritetnih zadataka Uprave - istaknuto je na sastanku menadžmenta Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sa šefovima svih 48 područnih jedinica ove uprave.

U saopštenju iz Uprave navodi se da su za te namjene već odobrena kreditna sredstva Svjetske banke koja se koriste i za finansiranje komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanja prava na nepokretnostima.

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Miloš Komljenović rekao je da Glavna služba za reviziju javnog sektora trenutno vrši kontrolu u Upravi, te da se moraju otkloniti nepravilnosti koje su uočene u prethodnim revizorskim izvještajima.

Na sastanku, koji je juče održan u Laktašima, Komljenović je sa šefovima područnih jedinica Uprave razgovarao o reformi zakonskih propisa u oblasti nepokretnosti, koje u svom radu primjenjuje Uprava, u cilju bržeg i efikasnijeg osnivanja katastra nepokretnosti kao jedinstvene evidencije o nepokretnostima.

Komljenović je ukazao i na ulogu i značaj šefova područnih jedinica Uprave u postupku osnivanja katastra nepokretnosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti