Osnovana Sekcija inžinjera elektronike, automatike i telekomunikacija IK FBiH

15.04.2020. 12:03 / Izvor: Akta.ba
Osnovana Sekcija inžinjera elektronike, automatike i telekomunikacija IK FBiH

U postizanju ovog cilja rukovodstvo Sekcije očekuje saradnju sa drugim domaćim i inostranim sekcijama kao sa vladinim i nevladinim organizacijama i kompanijama.

U Inžinjerskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine, 14.4.2020. godine održana je Osnivačka sjednica Matične sekcije inžinjera elektronike, automatike i telekomunikacija. Sjednici su pored velikog broja inžinjera osnivača, prisustvovali Erdal Trhulj, predsjednik Inžinjerske komore FBiH i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH.

Nakon donošenja Odluke o osnivanju sekcije, prisutni inžinjeri su donijeli Poslovnik o radu sekcije. Na sjednici je izvršen izbor rukovodstva sekcije, čiji je zadatak da u naredne četiri godine rade kako bi se unaprijedili svi aspekti rada inžinjera elektronike, automatike i telekomunikacija.

Za predsjednika izabran je prof. dr. Edvin Škaljo, dok je potpredsjednik mr. Igor Jurčić, ostali članovi Izvršnog odbora su: mr. Džemo Mustafić, mr. Kemal Mrkonja, mr. Nejra Dervišević, Hamzalija Karadža, mr. Sanjin Čekić. Kako i priliči ovoj sekciji i aktualnim okolnostima, sjednica je održana elektronski (on-line) u demokratskoj i konstruktivnoj atmosferi. 

Ova Sekcija ima misiju da vrši promociju vrijednosti i izazova inžinjerskog zanimanja iz oblasti  elektronike, automatike i telekomunikacija a sve u cilju stvaranja ambijenta tehnološkoga društva u službi čovjeka, oslanjajući se na domaće snage.

U postizanju ovog cilja rukovodstvo Sekcije očekuje saradnju sa drugim domaćim i inostranim sekcijama kao sa vladinim i nevladinim organizacijama i kompanijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti