Osobama koje nisu testirane na koronavirus zabranjen boravak u Neumu

10.04.2020. 08:19 / Izvor: Akta.ba
Osobama koje nisu testirane na koronavirus zabranjen boravak u Neumu

Prema ovoj novoj odluci, sve osobe koje nemaju prebivalište na području Neuma, a borave u ovoj općini, imaju obavezu da se hitno jave u općinski ured Civilne zaštite.

Štab civilne zaštite općine Neum donio je odluku da će osobama kojima je izrečena samoizolacija u drugim općinama i gradovima, kao i onima bez odgovarajućeg testa na koronavirus, biti zabranjen boravak na području ove općine.

Prema ovoj novoj odluci, sve osobe koje nemaju prebivalište na području Neuma, a borave u ovoj općini, imaju obavezu da se hitno jave u općinski ured Civilne zaštite na telefonski broj 121, a po potrebi i ličnim dolaskom radi evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa u vezi sa stanjem nepogode na području Neuma.

Ovim osobama bit će odobren boravak na području općine Neum samo ukoliko prilože rezultate testiranja na koronavirus ne starije od 48 sati u odnosu na sat prijave uredu Civilne zaštite Neum. 

Također, osobe koje nemaju prebivalište na području Neuma, a planiraju boraviti u ovoj općini duže od 12 sati ili duže od početka policijskog sata, obavezne su javiti se Civilnoj zaštiti osobnim dolaskom, sa ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Neum.

"Da bi se osobama iz članka 1. Ove Odluke odobrio boravak na području općine Neum, potrebno je da posjeduju i predoče rezultat osobnog testiranja na bolest koronavirusa (COVID 19), ne stariji od 48 sati u odnosu na sat prijave u ured Civilne zaštite Neum. Osobama kojima je u drugim općinama i gradovima određena zaštitna mjera samoizolacije, kao i osobama bez odgovarajućeg testa na koronavirus bit ce zabranjen boravak na području općine Neum", navodi se u odluci.

Štab civilne zaštite općine Neum donio je još jednu odluku kojom se zabranjuje izvođenje zemljano-građevinskih radova na području ove općine, izuzev radova na magistralnoj cesti M 17.3. Neum - Stolac. Ova odluka primjenjivat će se od 13. do 20.04.2020. godine do 24,00 h.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti