Otkloniti poteškoće za izvoz vina iz BiH

21.03.2018. 08:05 / Izvor: Akta.ba
Otkloniti poteškoće za izvoz vina iz BiH

Ministarstvo vanjske trgovine  pokrenulo je ovu inicijativu radi otklanjanja poteškoća s kojima se suočavaju bh. privrednici prilikom izvoza vina u Republiku Hrvatsku.

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o inicijativi za izmjenu liste zaštićenih naziva za vina porijeklom iz Bosne i Hercegovine navedenih u dijelu B, Dodatka II Protokola 7 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Direkcija za evropske integracije će inicijativu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa za izmjenu i dopunu dijela B, Dodatka II Protokola 7 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju dostaviti Odboru za stabilizaciju i pridruživanje na daljnje  razmatranje.

Ministarstvo vanjske trgovine  pokrenulo je ovu inicijativu radi otklanjanja poteškoća s kojima se suočavaju bh. privrednici prilikom izvoza vina u Republiku Hrvatsku, kao članicu EU. Na ovaj način bi se definiranje rejona, podrejona i vinograda u  Dodatku II Protokola 7 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju proširilo i uskladilo s važećim Pravilnikom o utvrđivanju i podjeli vinogradarskih rejona u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti