Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otvaraju se vrtići u Sarajevu

15.05.2020. 16:47 / Izvor: Akta.ba

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donio Zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da donese naredbu o početku rada predškolskih  i ustanova za obrazovanje odraslih, kao i autoškola na području Kantona Sarajevo, uz obavezno poštivanje Preporuka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Također je na sjednici donesen i Zaključak o raspodjeli zaštitne medicinske opreme i sredstva, koje su Federalna i Kantonalna uprava civilne zaštite stavili na raspolaganje Štabu.

Navedenim zaključcima, obavezuje se Kantonalna uprava civilne zaštite KS da u narednom periodu izvrši podjelu zaštitne medicinske opreme i dezinfekcijskih sredstava zdravstvenim, socijalnim i drugim javnim ustanovama, općinskim službama civilne zaštite s područja Kantona i drugim subjektima od značaja za zaštitu i spašavanje.

Štab je na ovoj sjednici donio i Naredbu kojom su van snage stavljene naredbe od 29. marta i 03. aprila 2020. godine, a kojim je bilo zabranjeno održavanje svih privatnih i javnih skupova u zatvorenom prostoru za više od 20 osoba.

Od zabrane je bilo izuzeto održavanje sjednica Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, kao i sjednica Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je Štab analizirao trenutno stanje na području Kantona Sarajevo uzrokovano koronavirusom, kao i mjere i aktivnosti koje su preduzete od strana Štaba i svih kantonalnih organa uprave, ustanova, institucija i općinskih štabova civilne zaštite na provođenju preventivnih mjera zaštite od širenja zarazne bolesti COVID -19, kao i na provođenju naredbi Federalnog štaba civilne zaštite.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti