Otvaranje cargo-partner iLogistics centra u Sofiji planirano za Juni 2018.

15.05.2018. 08:13 / Izvor: Akta.ba
Otvaranje cargo-partner iLogistics centra u Sofiji planirano za Juni 2018.

Novo TAPA-A certificirano skladište će pružiti više od 16.500 m2 skladišnog prostora, a završetak radova planiran je sredinom godine.

Međunarodna kompanija za transport i logistiku, cargo-partner, nedavno je obilježila postavljanje krovne kontrukcije na svoj iLogistic centar u Sofiji, Bugarska. Novo TAPA-A certificirano skladište će pružiti više od 16.500 m2 skladišnog prostora, a završetak radova planiran je sredinom godine.   

23. marta 2018. godine, cargo-partner je simbolično proslavio proširenje trenutnog iLogistic centra u Sofiji, Bugarska. cargo-partner Burgarska će se u junu ove godine preseliti na novu lokaciju. Glavno skladište će sadržavati preko 22.000 paletnih mjesta, ukupan prostor za skladištenje iznosit će 16.500 m2, a kancelarijski prostor će osigurati radna mjesta za više od 130 zaposlenih na površini od 2.000 m2. Projekat vodi građevinska kompanija Jung, u saradnji sa arhitektonskom firmom Int Arh.  iLogistics centar je TAPA-A certificiran, opremljen modernim sistemom kontrole pristupa te sa  modernom LED rasvjetom. Otvaranje će se održati u dvije faze: poslovna zgrada i dio skladišta će se otvoriti u Junu, a preostali dijelovi logističkog kompleksa, kao i sve vanjske površine, će biti dostupne do kraja jula tekuće godine.

Lokacija je strateški odabrana, kako bi pružila optimalnu udobnost za klijente i zaposlene. Adresa je 44A Vasil Zlatatrov ulici, u blizini metro stanice Sofijska Sveta Gora te autoceste. Blizina zračne luke Sofija je značajna prednost, jer  je  avio transport najvažniji segment poslovanja za cargo-partner u Bugarskoj. Osim toga, veza sa željeznicom  pruža mogućnost istovara robe direktno sa kompozicije u skladište.

 

Ceremoniju  pokrivanja organizovala je građevinska  firma Jung. Tokom manifestacije, direktor Jung Nikolay Penev zahvalio se svim građevinskim radnicima  na uloženom trudu i rekao je da je veoma zadovoljan konačnim rezultatom. Anton Stojkov, direktor cargo-partnera u Bugarskoj, također je izrazio zahvalnost svima koji su doprinijeli izgradnji nove zgrade. Gosti svečanosti bili su pozvani na poseban obilazak od prizemlja do krova nove zgrade. Turneja je završila na terasi, koja će služiti kao rekreativni centar  za zaposlene. Tokom ceremonije, Anton Stojkov je istakao: "2018. godina je značajna  za nas - ne samo zato što naše osoblje dobiva  novu poslovnu  zgradu, već i zbog toga što slavimo 15-godišnjicu cargo-partnera u Bugarskoj." Tokom proteklih 15 godina, kompanija je u stalnom porastu za oko 35% godišnje, razvija svoj portofolijo usluga i povećava tržišni udio u zemlji.

Ove godine cargo-partner grupa  slavi 35 godina. Osnovana u Beču 1983.godine, prvenstveno kao specijalista za avio transport, kompanija danas ima 130 ogranaka širom svijeta i nudi sveobuhvatan portfolio usluga avionskog, pomorskog, cestovnog i željezničkog transporta te skladištenje i rješenja za upravljanje lancem snabdjevanja. U posljednjih nekoliko godina, cargo-partner je poseban focus stavio na strateško širenje skladišnih kapaciteta širom svijeta. Osim iLogistics Centra u Bugarskoj, druge značajne  investicije uključuju:  iLogistic Centar u sjedištu kompanije u blizini Bečkog aerodroma, ukupne površine od preko 12.200 m2 (planirano otvaranje u jesen 2018.), proširenje logističkog centra u Dunajska Streda, Slovačka (ekspanzija od 7.200 do 14.200 m2 završena  je u 2017. godini, a dalje širenje do  4.000 m2 treba da bude završeno  do kraja 2018. godine),  nova  skladišta u Hamburgu (4.900 m2, otvoreno u 2017.), Clarksville i Chicago USA (14.000 m2 svaki, otvorena u 2017.), Ljubljana (25.000 m2, planirano otvaranje u ljeto 2019.) i Hong Kong (3.000 m2, planirano otvaranje krajem 2018).

 

O cargo-partneru

cargo-partner je kompanija u privatnom vlasništvu, koja se bavi pružanjem info-logističkih usluga, sa posebnom stručnošću u avionskom, pomorskom i drumskom transportu te uslugama skladištenja. Sa iskustvom dužim od trećine vijeka u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija kreira rješenja krojena po zahtjevima širokog spectra industrija, s ciljem kreiranja konkurentskih prednosti svojim komitentima širom Svijeta.

cargo-partner je osnovan 1983.godine. Sa svojih 2780 zaposlenih, u 2017.godini je generirao promet od 700 miliona EUR.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti