Otvaranje sezone u decembru: Skijaše na Jahorini čeka 40 kilometara staza

06.10.2018. 10:31 / Izvor: SRNA
Otvaranje sezone u decembru: Skijaše na Jahorini čeka 40 kilometara staza

Skijaška sezona na Jahorini biće otvorena Manifestacijom "Skiopening", koja će trajati od 13. do 16. decembra.

Posjetioce Jahorine u predstojećoj zimskoj sezoni očekuje čak 40 kilometara uređenih skijaških staza, rekao je u Novom Sadu šef marketinga i prodaje Olimpijskog centra /OC/ "Jahorina" Dragan Sokolović.

Dodao je da će skijaška sezona na Jahorini biti otvorena Manifestacijom "Skiopening", koja će trajati od 13. do 16. decembra

"Osim toga, sve ljubitelje skijanja očekuje i spreman sistem za osnježavanje koji je u stanju da samo jednim punjenjem osniježi planinu sa 30 centimetara snijega. Sudeći prema rezervacijama koje svakodnevno pristižu, predstojeća skijaška sezona biće jedna od najuspješnijih na Jahorini", rekao je Sokolović novinarima na novosadskom Međunarodnom sajmu turizma.

Dodaje da će manifestacija otvaranja skijaške sezone biti u retrofazonu osamdesetih godina prošlog vijeka, a centralni događaj je koncert sarajevske grupe Crvena jabuka.

On je dodao da će i ostali bendovi, koji nastupe na "Skiopeningu" izvoditi muziku iz osamdesetih godina.

"Pored retro muzike na otvaranju biće upriličene i skijaške trke, s retroskijama, opremom, odjećom i obućom. Manifestaciju u tom stilu uradili smo na zahtjev gostiju Jahorine i sve probirljivijeg tržišta ski-turizma", rekao je Sokolović.

Sokolović je rekao da sve ovo dobro utiče na rezervacije i da su kapaciteti Olimpijskog centra za predstojeću skijašku sezonu skoro popunjeni.

"Svi jahorinski kapaciteti, a i naši kapaciteti hotela `Bistrica` jako su traženi i skoro popunjeni. Smijem reći, da je ova planina ponovo u modi i da je stala rame uz rame omiljenim evropskim skijaškim destinacijama", naveo je on.

Sokolović je podsjetio da je Olimpijski centar prošlog ljeta obavio velike poslove u vezi sa modernizacijom skijališta, kao ključne infrastrukture za boravak i dolazak gostiju.

"Tokom ljeta intenzivno smo radili na sistemu osnježavanja planine i radovi su gotovo pri kraju. Samo u jednom punjenju taj sistem može osnježiti čitavu planinu pokrivačem od 30 centimetara, što uliva veliku sigurnost", rekao je on.

Sokolović je istakao i izgradnju tri nova parkinga sa više od 1.000 mjesta za automobile, čime je riješen jedan od većih problema.

Prema njegovim riječima, tokom ljeta riješen je i gorući problem prodajnih mjesta za ski-pasove, jer je otvoreno šest novih prodajnih mjesta, čime su eliminisane dosadašnje gužve.

Međunarodni sajam turizma traje do srijede 10. oktobra, a održava se u Master centru Novosadskog sajma. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti