Otvoren 10. međunarodni sajam Volkswagenovih dobavljača IZB 2018

16.10.2018. 17:18 / Izvor: Akta.ba
Otvoren 10. međunarodni sajam Volkswagenovih dobavljača IZB 2018

Međunarodni sajam dobavljača Volkswagena IZB 2018 danas je svečano otvoren.

Međunarodni sajam dobavljača Volkswagena IZB 2018 danas je svečano otvoren. Radi se o jednoj od najvećih svjetskih smotri kompanija automobilske industrije, te ovaj sajam predstavlja izuzetnu priliku za bh kompanije da ojačaju poslovne kontakte i ostvare nove.

U organizaciji Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, devet kompanija iz automobilskog sektora BiH, imaju priliku da se pokažu u najboljem svijetlu i predstave asortiman njihovih proizvoda i usluga. Kompanije koje nastupaju na sajmu su CORE d.o.o. Sarajevo, EMKA Bekto, Plamingo d.o.o., Pobjeda d.d. Tešanj, Saraj – Komerc d.o.o., Aluminij d.d. Mostar, TMD Group d.o.o., Wagner Automotiv d.o.o. i Zinkteknik Bosnia d.o.o. . 

Štand Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH posjetila je delegacija Vlade Federacije BiH na čelu sa premijerom Novalićem, ministrom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Džindićem, ministrom Federalnog ministarstva trgovine Vujanovićem i sekretarom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Buljanom.     

Vlada FBiH je kroz projekat Razvoj automobilske industrije podržala nastup bh kompanija na sajmu IZB 2018. 

Na sajmu se uživo može vidjeti budućnost automobilske industrije i brzina promjena koja se dešava u ovoj grani industrije. Upravo to nalaže i bh automobilskoj industriji da prati trendove i nastavi aktivno prisustvo na svjetskim smotrama velikih proizvođača automobila koje određuju pravac razvoja automobilske industrije.

"Think Digital" je tema desetog međunarodnog sajma IZB koji je na jednom mjestu okupio 839 kompanija izlagača iz 34 države svijeta, podijeljenih u 7 sala, tematski odvojenih.

Navedene aktivnosti također su prepoznate i podržane od USAID WHAM projekta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti