Otvoren 10. sajam "EKOBIS": Iz deset zemalja 250 izlagača

06.09.2012. 14:15 / Izvor: eKapija.ba
Otvoren 10. sajam 'EKOBIS': Iz deset zemalja 250 izlagača

U organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK), te uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlade USK-a i Općine Bihać, danas je počeo jubilarni 10. međunarodni sajam eko-turizma, ekologije i eko-zdrave hrane "EKO BIS 2012.", koji će trajati do 9. septembra.

Uz brojne građane i goste, na svečanosti otvaranja bio je i načelnik Općine Bihać Albin Muslić, koji je Sajam i službeno proglasio otvorenim.

Ovogodišnji sajam sadržajem i pratećim događajima posvećen je energetskoj efikasnosti i okolišu, što je i tema međunarodne konferencije, koja je danas održana.

Ove godine na sajmu učestvuje više od 250 izlagača iz naše i još desetak zemalja, na oko 10.000 m² otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora na Gradskoj otoci. Među njima su i brojne komore partneri iz BiH, Hrvatske i Srbije, ali i iz Slovenije, Austrije, Italije, Njemačke, Crne Gore, Češke i Slovačke.

"Ovoj sajamskoj manifestaciji, koja je prerasla regionalne okvire, treba posvetiti veću pažnju i podršku sa svih nivoa vlasti", kazao je predsjednik Privredne komore USK-a Ismet Pašalić te dodao da je ovogodišnja najuspješnija do sada.

Prema riječima Pašalića, ove godine bit će promovisana i nova turistička destinacija eko-gazdinstvo Čardaklije u Bosanskom Petrovcu. Posljednjeg dana ovogodišnjeg sajma održat će se finale eko-kviza "Ekobis 2012.". Na završnoj svečanosti bit će dodijeljena i tradicionalna priznanja najuspješnijim izlagačima.

Ministar privrede USK-a, Redžo Kurbegović kazao je da je Vlada preko resornog ministarstva pružila podršku sajmu, naglašavajući da će se u narednom periodu poseban akcent staviti na "EKO BIS", koji je svojom dosadašnjom tradicijom i djelovanjem dokazao da zaslužuje punu pažnju.

eKapija/ FENA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti