Otvoren Centar za doček turista na Baščaršiji

19.06.2014. 13:32 / Izvor: eKapija.ba
Otvoren Centar za doček turista na Baščaršiji
OTVORI GALERIJU

Projekat Centra za doček posjetitelja kreirali su Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo.

Dogradonačelnik Sarajeva, Aljoša Čampara, zajedno sa Ibrahimom Hadžibajrićem, načelnikom Općine Stari Grad Sarajevo, te Snježanom Derviškadić iz USAID-Sida FIRMA Projekta u BiH, danas je u ulici Ćurčiluk mali svečano otvorio Centar za doček posjetitelja/turista.

Projekat Centra za doček posjetitelja kreirali su Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo tokom ovogodišnje ljetne turističke sezone, kada se očekuje povećan broj dolazaka turista na prostor destinacije Sarajevo.

Dogradonačelnik Čampara istakao je važnost ovog Centara za doprinos razvoju turizma u Sarajevu. ''Grad Sarajevo je s velikim zadovoljstvom prihvatio da bude partner u realizaciji ovog značajnog projekta obzirom da je industrija turizma jedina grana privrede koja na području Sarajeva bilježi kontinuirani rast. Želim iskazati i zadovoljstvo što ćemo na ovome mjestu, uz tradicionalnu kafu dočekušu, otvorenog srca dočekivati sve posjetitelje našeg grada, jer je Sarajevo uvijek bio i ostao grad otvorenog srca'', kazao je Čampara.

Načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić kazao je kako će ovaj Centar uljepšati ovaj dio grada, te poboljšati turističku ponudu, kako u Općini Stari Grad, tako i u cijelom Sarajevu.

Snježana Derviškadić, u ime USAID-Sida FIRMA Projekta u BiH, naglasila je kako je Centar  idealno mjesto gdje će gosti moći provesti svoje vrijeme, dobiti potrebne informacije, te  saznati sve o tradiciji ovog dijela grada.

Centar za doček turista zainteresovanim posjetiocima služiće kao info punkt i promotivna platforma na otvorenom. U centru će se organizovati različiti turistički eventi, nuditi turistički paketi i ture, prodavati suveniri, kao i karte za posjetu gradskim muzejima, koncertima i drugim dešavanjima.

S obzirom da je 2014. jubilarna godina u kojoj se obilježava 100 godina od izbijanja Prvog svjetskog rata, pažnja svjetske javnosti bitno je usmjerena na Sarajevo. Kroz svoje dosadašnje aktivnosti, USAID-Sida FIRMA projekat doprinosi da se u očima mogućih posjetilaca grad Sarajevo predstavi kao kulturno-istorijski bogata i jedinstvena turistička destinacija.
 
Kroz djelovanje Centra za doček turista, FIRMA će podržati aktivnosti vezane za informisanje posjetilaca o specifičnim programima i dešavanjima vežanim za obilježavanje 2014, a sve u cilju produženja njihovog boravka na destinaciji Sarajevo. 
 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti