Otvoren "Deltin" Tempo centar u Banjoj Luci

24.09.2008. 14:27 / Izvor: Fena
Otvoren 'Deltin' Tempo centar u Banjoj Luci

Kompanija Delta Maxi Banja Luka otvorila je 24.09.2008. godine prvi Tempo centar u Banjoj Luci, za koji je rečeno da je najveći trgovinski objekt u RS-u i BiH.

Objekt, koji se prostire na površini od 8.000 kvadratnih metara, te u ponudi ima asortiman od 30.000 artikala najpoznatijih domaćih i svjetskih proizvođača, zvanično su otvorili premijer RS-a Milorad Dodik i predsjednik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, koji je rekao da će ta kompanija pokrivati u budućnosti 40 posto tržišta s cijenama dostupnim građanima.

Najavio je i da će u aprilu na lokaciji u blizini zgrade Vlade RS-a, početi gradnja šoping mola na površini većoj od 50.000 kvadratnih metara u vrijednosti više od 60 miliona eura.

U želji da unaprijedi rad i razvoj zdravstvenih ustanova kompanija Delta Maxi Banja Luka poklonila je danas i bolničku opremu za opremanje odjela intezivne i poluintezivne njege Kliničkog centra Banja Luka.

Riječ je o posebnoj vrsti antidekubitalnih dušeka namijenjenih životno ugroženim pacijentima, a ovom donacijom zadovoljit će se potrebe svih klinika u sastavu Kliničkog centra Banja Luka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti