al
Otvoren Društveni centar u Visokom

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otvoren Društveni centar u Visokom

20.04.2019. 08:44 / Izvor: Akta.ba

 U prostorijama „Gradskog kina“ Visoko otvoren je Društveni centar, jedan od ukupno 24 u BiH, u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH".

Ovaj projekat je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP BiH), a ukupna vrijednost projekta je 14,5 miliona KM.

Objektom će, kako je navedeno u saopćenju, upravljati JU "Centar za kulturu i informisanje", a bit će na usluzi svim građanima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, kao i ostalim neformalnim grupama, organizacijama i institucijama sa područja općine Visoko koji doprinose razvoju grada i promocije ciljeva održivog razvoja.

UNDP BiH kontinuirano radi na unapređenju rada Savjeta mjesnih zajednica, a ovom prilikom menadžerica projekta Majda Ganibegović i načelnica Općine Visoko Amra Babić su predstavnicima pet projektnih mjesnih zajednica (MZ Kralupi, MZ Novo Naselje, MZ Topuzovo Polje, MZ Stari Grad i MZ Gračanica) uručili vrijednu informatičku opremu koja će im pomoći u radu i realizaciji novih projekata.

Također, Općinska načelnica je potpisala "Plan samoodrživosti društvenog centra Visoko" koji svojim sastavnim dijelovima obuhvata sve aktivnosti neophodne za operativno i finansijsko funkcionisanje ovog Centra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti