Otvoren hotel Comsar Rudo

24.06.2014. 07:50 / Izvor: SRNA
Otvoren hotel Comsar Rudo

Predsjednik RS Milorad Dodik i vlasnik "Comsar Energy Group" Rašid Serdarov presjecanjem vrpce su simbolično otvorili Hotel "Comsar Rudo" koji je Serdarov kupio prošle godine od preduzeća "Srbinjeputevi".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vlasnik "Comsar Energy Group" Rašid Serdarov presjecanjem vrpce danas su simbolično otvorili Hotel "Comsar Rudo" koji je Serdarov kupio prošle godine od preduzeća "Srbinjeputevi", renovirao ga i dao mu moderan izgled.

Dodik je rekao da je ovo jedna u nizu investicija u Republici Srpskoj i da je veoma važno da je Serdarov ovdje i da ulaže i dalje to želi da čini.

"Prije godinu dana bili smo zajedno ovdje i pokušao sam da animiram Serdarova da ulaže u Rudo i ovdje gradi, a evo nas sad i sa rezultatom - pripremnim radovima za hidroelektranu `Mrsovo` i završetkom hotela", naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je za ove investicije obezbijeđen novac od Serdarova.

"Uvjeren sam da ćemo vrlo brzo biti ovdje i na otvaranju hidrocentrale", dodao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske podsjetio je da Serdarov želi da investira i u Termoelektranu "Ugljevik" gdje su se pojavili neki problemi koji su otklonjeni i rad na tom projektu biće nastavljen.

"Naš prijatelj sad-zasad ulaže bez profita i dobiti za izvjesno vrijeme dok hidroelektrana ne počne sa radom za tri-četiri godine", rekao je Dodik.  

Serdarov je rekao da je srećan što je jedan objekat završen, te dodao da se strateški objekti, kao što je hidroelektrana, ne grade brzo.

"Mogu da ponovim filozofiju naše kompanije da radimo bolje, da zarađujemo da bismo živjeli svi bolje", naglasio je Serdarov.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske i predsjedniku Dodiku za klimu u kojoj njegova kompanija radi.

"Mogu da kažem da ovako otvorenog predsjednika ne možete sresti često i koliko god puta dođem imamo isti dogovor - da napravimo što više objekata i otvorimo radnih mjesta", zaključio je Serdarov.

Hotel "Comsar Rudo" je u kategoriji četiri zvjezdice i rapolaže sa 64 ležaja.

Otvaranju Hotela u Rudom prisustvovali su ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević, ministar trgovine i turizma Maida Ibrišagić-Hrstić, narodni poslanici i načelnici susjednih opština.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti