Vijesti

Otvoren hotel "Zenica" i shoping centar "Džananović"

01.03.2008. 10:49 / Izvor: Fena

Više hiljada građana prisustvovalo je u petak svečanom otvorenju hotela «Zenica» i shoping centra «Džananović» u sklopu kojeg se nalazi najveći hipermarket Konzuma u BiH.

Svečanom otvorenju centra i hotela površine oko 60.000 metara kvadratnih prisustvovali su federalni premijer Nedžad Branković, federalni ministar za boračka pitanja Zahid Crnkić, premijer ZDK-a Miralem Galijašević i brojni drugi visoki gosti.

Shoping centar u kojem će raditi više od stotinu poslovnih subjekata, među kojim su i neke svjetski poznate trgovačke kuće i koji će upošljavati blizu hiljadu radnika otvorio je Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica.

Direktor preduzeća «Džananović» Salko Džananović izjavio je da je hotel «Zenica» sa četiri zvjezdice, najmoderniji u ovom dijelu Evrope, da raspolaže sa 87 luksuzno opremljenih soba, četiri apartmana, među kojim je i predsjednički, dvije sale za sastanke, kongresne dvorane, wellnes centar, bazen i brojne druge sadržaje.

Tokom prigodne svečanosti direktor «Konzum» d.o.o. BiH Ismir Brkić uručio je donaciju od 10.000 KM Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici i donaciju od 5.000 KM Službi za dječije bolesti Kantonalne bolnice «Zenica», namijenjenu za nabavku EKG aparata.

foto: dzananov.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti