Otvoren međunarodni sajam gospodarstva "Mostar 2009."

31.03.2009. 13:51 / Izvor: Fena
Otvoren međunarodni sajam gospodarstva 'Mostar 2009.'

Hrvatski premijer Ivo Sanader otvorio je 31.03.2009. godine Dvanaesti međunarodni sajam gospodarstva "Mostar 2009.", koji će se do 4. aprila održavati na prostoru Slobodne zone "Hercegovina".

Sanader je tom prigodom kazao da ova manifestacija "svjedoči" želju naroda i građana u BiH da se u prvi plan stavi gospodarstvo, a ne politika.

"Od gospodarstva se živi, a ne od politike", kazao je Sanader, istaknuvši da je sajam u Mostaru jedna od najznačajnijih manifestacija u BiH, te zaslužuje da se sve više razvija iz godine u godinu.

Predsjednik hrvatske Vlade iskoristio je prigodu te pozvao ulagače u BiH i Hrvatsku da ne odustanu od svojih ulaganja u vremenima krize, naglasivši da bi bilo nedopustivo da ulagači povuku svoje investicije u vrijeme krize, a da se vrate s investicijama nakon što kriza prođe.

Govoreći o BiH, Sanader je rekao kako naša zemlja treba biti cjelovita, te da Hrvati, Bošnjaci i Srbi trebaju težiti euroatlantskim integracijama.

"Hrvatska kao skorašnja članica NATO-a i EU-a, bit će najveća potpora BiH i Srbiji na tom putu", kazao je Sanader, poručivši da Hrvatska neće zaboraviti BiH.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak u svom je obraćanju napomenula kako je ova manifestacija produkt hercegovačkog čovjeka, njegovog mentaliteta i poduzetnosti, te da je želja da se te povijesne vrijednosti rado podijele s drugima.

"Želim svim izlagačima uspješnu realizaciju sajamskih projekata, i neka vam ovi dani proteknu u najboljem ozračju", poručila je izlagačima Dalfina Bošnjak.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić također je izlagačima zaželio što bolju promidžbu, istaknuvši kako je ovaj sajam postao vodeća izložbena manifestacija gospodarstvenika cijele regije te da ima velik značaj, ne samo za Mostar, već za cijelu BiH.

Uz brojne osobe iz javnog, političkog i gospodarskog života, otvaranju ovogodišnjeg sajma u Mostaru nazočio je i novi visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko.

Inače, na ovogodišnjem sajmu predstavit će se oko 700 izlagača iz tridesetak zemalja. Na njemu će se predstaviti gospodarstvenici iz gotovo svih grana industrije, preko bankarskih i osiguravajućih kuća do svijeta računala, telekomunikacija, turizma i dr.

Opću sajamsku manifestaciju po sedmi put prati podsajamska manifestacija "Vino i vinogradarska oprema", po četvrti put Sajam knjige i izdavaštva, a od ove godine i Sajam turizma. Ovogodišnja zemlja partner je Republika Hrvatska.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti