Otvoren novi poslovni objekat "Elektrodistribucije"

01.10.2016. 08:12 / Izvor: SRNA
Otvoren novi poslovni objekat 'Elektrodistribucije'

Prva faza realizovane investicije vrijedna je oko 760.000 KM, dok se predviđa da će ukupna investicija iznositi 1,3 miliona KM.

U Prnjavoru je jučer otvoren novoizgrađeni objekat "Elektrodistribucije" koji posluje u okviru preduzeća "Elektrokrajina" iz Banjaluke.

Zgradu su svečano otvorili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, vršilac dužnosti direktora "Elektroprivrede Republike Srpske" Željko Kovačević i direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović.

Prva faza realizovane investicije vrijedna je oko 760.000 KM, dok se predviđa da će ukupna investicija, koja podrazumijeva potpuno opremanje, spoljašnje uređenje i adaptaciju postojećeg objekta na istoj lokaciji, iznositi 1,3 miliona KM.

Ministar Savanović je rekao da je otvaranje objekta u Prnjavoru pokazatelj da u "Elektrokrajini" postoji menadžment koji dobro radi, ima viziju, ali i podršku institucija Republike Srpske, prvenstveno Vlade i resornog ministarstva.

"To je jedna sinhronizacija vlasti na nivou Republike sa matičnim holdingom, sa zavisnim preduzećima, što je najbrži put da dođemo do realizacije osnovnog cilja - boljeg i održivog života u smislu funkcionalnosti rada ljudi koji ovdje žive i rade", rekao je Savanović.

Kuzmanovićeva je istakla da je "Elektrokrajina" ove godine realizovala 70 odsto planiranih investicija u distributivnu mrežu, a dosta je uloženo u osavremenjavanje mehanizacije i vozila.

Ona je navela da ovo preduzeće, osim investiranja u opremu i objekte, vodi računa i o svojim radnicima.

"Ovo je jedan vid brige o standardu naših radnika, da mogu da rade u uslovnim prostorijama. S druge strane i naši kupci će biti primljeni na način koji dolikuje ozbiljnom preduzeću", rekla je Kuzmanovićeva.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da ovakvi objekti mogu biti na ponos Vlade Republike Srpske i opštine Prnjavor, te istakao da je naplativost utroška struje u ovoj lokalnoj zajednici veća od 95 odsto.

"Naši sugrađani odlične platiše i zato od `Elektroprivrede` očekujemo da im uzvrati na adekvatan način, prije svega zamjenom već dotrajale mreže", dodao je Gatarić.

Prnjavorska "Elektrodistribucija" trenutno zapošljava 85 radnika. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti