Otvoren novi Robotov centar u Ljubuškom

24.12.2012. 08:10 / Izvor: Dnevni list
Otvoren novi Robotov centar u Ljubuškom

Smješten na atraktivnoj lokaciji na površini od 3000 četvornih metara, i sa stotinu parkirališnih mjesta.

Novi trgovački centar Robot Ljubuški u petak je otvorio svoja vrata. Smješten na atraktivnoj lokaciji na površini od 3000 četvornih metara, i sa stotinu parkirališnih mjesta, novi centar stanovnicima Ljubuškog nudi hipermarket, odjel tekstila i igračaka, odjel akustike i malih kućanskih aparata, salon bijele i smeđe tehnike, salon sanitarija i opreme za kupaonicu, vrtnog programa, posuđa i robe široke potrošnje. U novom centru posao je dobilo 50 ljudi, piše Dnevni list.

Tijekom dana, povodom otvorenja mnogi kupci su nagrađivani poklon-paketima, a organizirane su i mnoge promocije i degustacije. Prvih deset kupaca na svakoj blagajni je dobilo poklon-paket, a tijekom dana podijeljeno je njih još. Mališani su bilo posebno obradovani slatkišima, bojankama kao i ostalim poklonima, a sve u duhu nadolazećih blagdana. Tijekom dana je organizirana nagradna igra, a u poslijepodnevnim satima izvučeni su dobitnici vrijednih nagrada kao što su LCD televizor, laptop, hladnjak i mnogo toga još.

Asortiman robe koji se nalazi u novootvorenom trgovačkom centru isti je kao i u ostalim objektima Robota. U ponudi je sve što je potrebno za kućanstvo i širu primjenu. U svojim prodajnim prostorima Robot prodaje širok asortiman prehrambenih i kemijskih artikala, alata, posuđa, bijele tehnike, audio i video tehnike, peći na čvrsta goriva, opreme za kupaonice i ostale robe široke potrošnje. Prodajni asortiman sačinjavaju marke najpoznatijih svjetskih proizvođača poput Samsunga, Sonyja, Elektroluxa, Rowente, Tefala, Philipsa, Panasonica, Končara, Suslera, Metaleca, Bire i brojnih drugih. Pored maloprodajnih objekata, Robot ima i značajne skladišne kapacitete smještene u Sarajevu, gdje je u svakom trenutku skladišteno više od 20 tisuća artikala. Također, Robot je osposobio i vlastiti vozni park, kao i vozila kojima se roba dostavlja kupcima na kućna vrata.

Danas, nakon šesnaest godina postojanja i u Bosni i Hercegovini, ova grupacija raspolaže sa 160 tisuća četvornih metara vlastitog prodajnog, skladišnog i proizvodnog prostora. Grupacija zapošljava više od 1600 radnika, a od toga 300 radnika u proizvodnji. Otvaranjem centra u Ljubuškom priliku za posao dobilo je 50 osoba, redom mladih ljudi, čime je znatno pridoneseno smanjenju broja nezaposlenih na prostoru ove općine, ali i cijele države. Podsjetimo, Robot se u BiH osniva 1995. godine i od tada je izrastao u respektabilnu grupaciju koja se bavi distribucijom roba potrebnih za kućanstvo. Pored trgovine, u posljednjih nekoliko godina grupacija Robot radi na usavršavanju proizvodnje aparata za kućanstvo u tvornici kućanskih aparata “Bira” d.d. Bihać.              

U proteklih sedam godina mnogo se učinilo da se tvornica kućanskih aparata "Bira", iz bivšeg sastava Gorenje sustava, koja je od 2005. godine u sastavu grupe Robot, suoči s izazovima koji su prisutni na turbulentnom svjetskom tržištu kućanskih aparata. Tvornica "Bira" čak 98 posto svoje proizvodnje izvozi u 26 europskih zemalja.

Uskoro u Livnu i Brčkom

Pored Ljubuškog, tijekom iduće 2013. planira se otvaranje prodajnih centara i u Livnu te Brčkom, a krajnji cilj je da se u sljedećih pet godina izgradi još najmanje 30 sličnih centara diljem BiH. Tada će pozicija Robota, kao jedne isključivo bosanskohercegovačke tvrtke na tržištu, biti stabilno vodeća, s najvećim postotnim udjelom u ukupnom prometu roba iz standardnog Robotovog asortimana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti