Otvoren poziv za učešće na šestom "Starter" programu

28.02.2019. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Otvoren poziv za učešće na šestom 'Starter' programu

Banjalučki "Start centar" danas je otvorio poziv za učešće na šestom "Starter" programu, koji će 23. marta biti održan u Banjaluci

Banjalučki "Start centar" otvorio je poziv za učešće na šestom "Starter" programu, koji će 23. marta biti održan u Banjaluci, a čiji je generalni sponzor kompanija "Prointer".

"Pod sloganom 'Budi i ti starter' nastavljamo sa organizacijom jednodnevnog edukativnog programa namijenjenog pojedincima i timovima koji žele da razvijaju poslovne ideje ili koji žele da nauče konkretne vještine koje mogu koristiti za razvoj svojih poslovnih ideja", saopšteno je iz "Prointera".

Predsjednik "Start centra" Vladimir Ćorda rekao je da su tokom prethodnih pet "Starter" programa radili sa 22 tima koji su razvijali poslovne ideje iz različitih oblasti - turizma, informacionih tehnologija, prehrambene industrije, marketinga i organizacije događaja. 

"Danas nam je drago da vidimo da su neki od tih timova već registrovali svoja preduzeća ili nastavili da razvijaju ideje kroz druge programe za podršku preduzetnicima", istakao je Ćorda.

"Starter program" orijentisan je na praktičan rad tako da učesnicima omogućava da za svoju ideju kreiraju poslovni model, definišu devet ključnih elemenata svog budućeg biznisa, identifikuju ključne kupce i kreiraju prijedlog vrijednosti za njih, a, na kraju, nauče kako da testiraju svoju ideju na tržištu.

Direktor kompanije "Prointer" Bojan Vujić naveo je da je ideja "Starter" programa da učesnicima omogući da upoznaju sebi slične buduće preduzetnike, razmijene znanja i iskustva, grade svoju poslovnu mrežu i ostvare kontakte koji u budućnosti mogu rezultirati saradnjom. 

On je istakao da je ovoj kompaniji zadovoljstvo podržati projekte koji promovišu kreativnost i podstiču mlade ljude da pokažu svoj talenat. 

"Sigurni smo da će i novi 'Starter' program izroditi prave biznis ideje koje su neophodne za dalji napredak društva", rekao je Vujić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti