Otvoren prvi Biznis centar ProCredit Bank u Tuzli: Pristup svim bankarskim uslugama neophodnim za poslovanje privrednika na jednom mjestu

23.11.2009. 12:58 / Izvor: eKapija.ba
Otvoren prvi Biznis centar ProCredit Bank u Tuzli: Pristup svim bankarskim uslugama neophodnim za poslovanje privrednika na jednom mjestu

U prisustvu klijenata ProCredit Bank, malih i srednjih preduzeća iz Tuzlanskog kantona, gradonačelnika Tuzle i gostiju, 23. novembra 2009. godine, otvoren je prvi Biznis Centar ProCredit Bank u Bosni i Hercegovini.

"Evidentno je da su ekonomski i finansijski teška vremena u BiH. U ovakvoj situaciji, banke obično više oklijavaju da preuzmu rizike, a kompanijama je teže da dobiju potrebnu finansijsku podršku. S tim u vezi, otvaramo naš prvi Biznis centar u Tuzli, te u predstojećem periodu planiramo otvoriti dodatne centre u gradovima koji su inkubatori biznisa. Na ovaj način privrednici će na jednom mjestu imati pristup svim bankarskim uslugama neophodnim za njihovo poslovanje. Također, našim klijentima ćemo osigurati individualan pristup i pružiti potrebno savjetovanje", izjavio je Frieder Woehrmann, direktor ProCredit Bank.

Strategijom poslovanja koja se fokusira na privrednike, ProCredit Bank će ojačati svoju usmjerenost na zadovoljavanje potreba malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini. Otvaranjem prvog Biznis centra ovim preduzećima ćemo omogućiti da imaju pouzdanog i transparentnog partnera koji će na fleksibilan način odgovoriti na njihove potrebe u trenutno zahtjevnom ekonomskom okruženju. U Biznis centru mala i srednja preduzeća će imati pristup sveobuhvatnim bankarskim uslugama prilagođenim ovom privrednom segmentu.

Trenutno je u ponudi ProBiznis paket proizvoda za sva privatna preduzeća i samostalne privrednike kreiran u skladu s njihovim potrebama. Paket se sastoji od kredita za osnovna i obrtna sredstva, kredita po tekućem računu, odnosno cjelokupne palete bankarskih usluga kako za firmu, tako za uposlenike firme.

"Nadam se da će ovaj Biznis centar biti pogodno mjesto u kojem će mala i srednja preduzeća završavati svoje svakodnevno poslovanje s bankom. Također, privrednici će s našim osoboljem moći razgovarati o budućim planovima njihovih preduzeća, te dobiti bankarske savjete. Siguran sam da ćemo zajedno pronaći najbolja rješenja", zaključio je Woehrmann.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti