Vijesti

Otvoren prvi Biznis centar ProCredit Bank u Tuzli: Pristup svim bankarskim uslugama neophodnim za poslovanje privrednika na jednom mjestu

23.11.2009. 12:58 / Izvor: eKapija.ba

U prisustvu klijenata ProCredit Bank, malih i srednjih preduzeća iz Tuzlanskog kantona, gradonačelnika Tuzle i gostiju, 23. novembra 2009. godine, otvoren je prvi Biznis Centar ProCredit Bank u Bosni i Hercegovini.

"Evidentno je da su ekonomski i finansijski teška vremena u BiH. U ovakvoj situaciji, banke obično više oklijavaju da preuzmu rizike, a kompanijama je teže da dobiju potrebnu finansijsku podršku. S tim u vezi, otvaramo naš prvi Biznis centar u Tuzli, te u predstojećem periodu planiramo otvoriti dodatne centre u gradovima koji su inkubatori biznisa. Na ovaj način privrednici će na jednom mjestu imati pristup svim bankarskim uslugama neophodnim za njihovo poslovanje. Također, našim klijentima ćemo osigurati individualan pristup i pružiti potrebno savjetovanje", izjavio je Frieder Woehrmann, direktor ProCredit Bank.

Strategijom poslovanja koja se fokusira na privrednike, ProCredit Bank će ojačati svoju usmjerenost na zadovoljavanje potreba malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini. Otvaranjem prvog Biznis centra ovim preduzećima ćemo omogućiti da imaju pouzdanog i transparentnog partnera koji će na fleksibilan način odgovoriti na njihove potrebe u trenutno zahtjevnom ekonomskom okruženju. U Biznis centru mala i srednja preduzeća će imati pristup sveobuhvatnim bankarskim uslugama prilagođenim ovom privrednom segmentu.

Trenutno je u ponudi ProBiznis paket proizvoda za sva privatna preduzeća i samostalne privrednike kreiran u skladu s njihovim potrebama. Paket se sastoji od kredita za osnovna i obrtna sredstva, kredita po tekućem računu, odnosno cjelokupne palete bankarskih usluga kako za firmu, tako za uposlenike firme.

"Nadam se da će ovaj Biznis centar biti pogodno mjesto u kojem će mala i srednja preduzeća završavati svoje svakodnevno poslovanje s bankom. Također, privrednici će s našim osoboljem moći razgovarati o budućim planovima njihovih preduzeća, te dobiti bankarske savjete. Siguran sam da ćemo zajedno pronaći najbolja rješenja", zaključio je Woehrmann.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti