Vijesti

Otvoren prvi gračanički sajam privrede - 222 izlagača iz sedam zemalja Evrope

07.04.2010. 14:53 / Izvor: eKapija.ba

Danas je otvoren prvi Međunarodni sajam poduzetništva i obrta "GRAPOS-EXPO 2010" Gračanica. Na ceremoniji otvaranja prisutnima su se obratili: Nusret Helić, načelnik općine Gračanica, Faruk Širbegović, u ime privrednika općine Gračanica, Velimir Kunić, ministar obrta i poduzetništva u Vladi F BiH, Enes Mujić, premijer Tuzlanskog kantona i Valentin Incko, Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU u BiH.

Nakon ceremonije otvaranja i svečanog presijecanja vrpce, visoke zvanice posjetile su svaki štand na sajmu. Bila je to prilika da upoznaju sve izlagače, te da se uvjere u poslovne kapacitete prvenstveno domaćih privrednika.

Svoje poslovanje na sajmu će do 10. aprila predstaviti 222 izlagača iz sedam zemalja Evrope.

U okviru sajma bit će upriličena i najveća sajamska konferencija o poduzetništvu pod nazivom "PODUZETNIŠTVO I KONKURENTNOST". Trajat će četiri dana kroz osam stručnih sesija, koje će tretirati najaktuelnije teme iz oblasti poduzetništva, uz obavezno predstavljanje dobrih primjera iz prakse.

Iza projekta sajma zajedničkim snagama stoje Općina Gračanica, Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, Obrtnička komora Tuzla i BOMS – expo d.o.o., uz podršku Njemačke tehničke saradnje GTZ, Vlade Tuzlanskog kantona i Klastera plastičara i alatničara BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti