Otvoren prvi Sajam preduzetništva žena u RS

14.11.2019. 13:15 / Izvor: SRNA
Otvoren prvi Sajam preduzetništva žena u RS

Cvijanovićeva je istakla da žene poslovnom inicijativom i aktivizmom učestvuju u ukupnom razvoju Srpske.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Banjaluci otvorila Prvi sajam preduzetništva žena u Republici Srpskoj na kojem učestvuje 50 izlagača iz zemalja bivše Jugoslavije.

Cvijanovićeva je istakla da žene poslovnom inicijativom i aktivizmom učestvuju u ukupnom razvoju Srpske.

"Veoma je značajno što imamo strane donatore koji prepoznaju ovakve stvari, kao što je značajno i da donosimo zakonska rješenja, strategije i da postoji dobra saradnja preduzetnica sa institucijama Srpske i Privrednom komorom", rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će navedni sajam postati tradicionalan.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević naglasio je da je u Srpskoj usvojena Strategija razvoja ženskog preduzetništva do 2023. godine.

"Time smo sistemski podržali razvoj ženskog preduzetništva. Cilj nam je unapređenje ove djelatnosti, odnosno bolje povezivanje preduzetnica i kvalitetnija finansijska podrška njihovim projektima", rekao je Petričević.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić kaže da je ova komora 2010. godine prepoznala značaj žena u preduzetništvu i osnovala Savjet za žensko preduzetništvo.

"Pružamo institucionalnu podršku razvoju ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj. U ukupnom privrednom sistemu u Srpskoj žene učestvuju sa 30 odsto, a u svojim firmama zapošljavaju 17 odsto radne snage", rekao je Račić.

Direktor Agencije za razvoj preduzeća (EDA) Zdravko Miovčić rekao je da se ulaže ogromna energija u razvoj preduzetništva žena, što je od izuzetnog značaja.

Sajam je organizovala Privredna komore Republike Srpske.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti