Otvoren sajam poslova za mlade ''JobFair 15''

09.11.2015. 12:50 / Izvor: Akta.ba
Otvoren sajam poslova za mlade ''JobFair 15''
OTVORI GALERIJU

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta ''JobFAIR '15'' otvoren je danas u Sarajevu.

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta ''JobFAIR '15'' otvoren je danas u Sarajevu.
 
JobFAIR je sajam koji okuplja ambiciozne studente i diplomce u procesu traženja posla i usavršavanja u struci. Ove godine održava se sedmi put po redu pod sloganom "Iskoristi svoju šansu", 9. i 10. novembra u organizaciji Udruženja studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC, lokalnog komiteta Sarajevo. 
 
Ilma Čengić PR projekta za Akta.ba kaže kako je ovo njihov najveći projekt u kojem učestvuje preko 100 članova-studenata koji se iz godine u godinu trude da sajam bude bolji i uspješniji. Projekt predstavlja mogućnost da poslodavci i studenti pronađu zajednička interesovanja na polju zaposlenja, što podrazumijeva izvrsnu priliku za studente da usavrše lični profil, a za kompanije jednostavniji pronalazak stručnog kadra te mogućnost ostvarivanja kontakta sa studentima kao i sa drugim kompanijama. 
 
"U našoj CV bazi imamo preko 400 CV-ijeva i molbi, kojoj zainteresirane kompanije partneri imaju pristup a studenti svakim svojim usavršavanjem i sticanjem novih vještina mogu dopuniti svoju molbu/CV i time si osigurati veću šansu za posao ili usavršavanje", kazala je ona.
 
Jedan od partner a ujedno i godišnji partner ovog sajma i učesnika na sajmu su sarajevske firme Authority Partners i Devlogic koji je ove godine i srebreni partner projekta.
 
 
Authority Partners Inc. je globalna softverska kompanija specijalizirana u razvoju poslovnih informacionih sistema i već deset godina uspješno posluje u Sarajevu.  Njihova misija je stvaranje tehnoloških rješenja koja pomažu klijentima da budu produktivniji i sveukupno uspješniji.
U postizanju tog cilja, koriste jedinstveno znanje, talente i strasti uposlenih i konsultanata te grade čvrst odnos sa svojim klijentima.
 
Ena Hubić iz HR odjela u Authority Partners kaže kako je ovaj sajam idealan za njihovu kompaniju, samim tim jer kompanija u osnovi zapošljava mlade kadrova koji su u procesu studija ali i nakon studija. 
 
"Sajam je dobra prilika koja nam daje mogućnost da se sretnemo sa budućim kadrovima i potencijalnim zaposlenicima, kojima dajemo određene savjete na kojim vještinama trebaju raditi za određene pozicije koje se nude u samoj kompaniji, kako usavršiti određene postojeće vještine, znanja i sl.", kazala nam je Hubić.
 
Tokom Sajma predstavnici kompanija imaju priliku upoznati studente sa načinom rada unutar kompanije, programima zapošljavanja, usavršavanja i praksi koje imaju te im pružiti detaljne informacije o profesionalnoj i ličnoj karti koju potencijalni uposlenici trebaju ispuniti.
 
"JobFAIR je prilika da se upoznamo sa studentima Elektrotehičkog fakulteta koji predstavljaju ciljanu grupu naše kompanije Devlogic, mogućnost da predstavimo kompaniju studentima kao jednog od njihovih budućih poslodavaca, te prilika da saznamo njihove interese i očekivanja", rekla je Emina Adilagić HR menadžer kompanije Devlogic.
 
Inače, Devlogic je kompanija koja danas postavlja standarde kada je u pitanju IT industrija u BiH, kako svojim poslovnim uspjesima, tako i radnim okruženjem i atmosferom koja vlada u ovoj kompaniji. U njhovom kreativnom okruženju danas nastaju softverska rješenja za pametne naočale koje astronauti NASA-e nose u svemir, zatim nove aplikacije za Google Glass, te niz drugih inovativnih i jedinstvenih rješenja.
 
Vrata Sajam će dva dana biti otvorena za sve zainteresirane koji su u potrazi za poslom ili samo za određenim informcijama o kompanijama.
 
Više informacija o poslovima koji se nude na sajmu možete naći na stranici http://www.jobfair.ba/
 
I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti