Otvoren Startup studio Bihać - Dugoročna podrška razvoju i rastu startup biznisa

17.06.2020. 14:34 / Izvor: Fena
Otvoren Startup studio Bihać - Dugoročna podrška razvoju i rastu startup biznisa

Fondacija Mozaik je do sada podržala 82 društvena biznisa od kojih 88 posto uspješno posluje i nakon prve godine.

Predstavnici Grada Bihaća i Fondacije 'Mozaik' otvorili su danas Startup studio Bihać, koji je predstavljen kao inovativna prilika za mlade poduzetnice i poduzetnike u Bihaću i okolini.

Na ovaj način Fondacija Mozaik i Grad Bihać žele kreirati poticajno okruženje i pružiti podršku mladima za inovacije, razvoj i vođenje startup biznisa.

"Već nekoliko godina unazad postoji ideja i želja da Grad Bihać ima coworking prostor, odnosno kreativni hub za freelancere i startupe, jer je to danas standard za svaki grad koji želi omogućiti mladim ljudima uvjete za rad – od radnog stola, konferencijske sale, preko brzog interneta, kreativnog okruženja i mentorske podrške stručnjaka iz svih oblasti kako bi svoje kreativne ideje pretočili u stvarnost i stvarali kontakte sa drugim kreativcima", rekao je, između ostalog, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

U svom obraćanju medijima direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić je rekao da vjeruje da uz pravu podršku mladi mogu postići dobre i odgovorne poslovne rezultate.

"Zato smo pokrenuli Startup studio i stvorili sigurno okruženje koje ima sve što je potrebno za profesionalni razvoj mlade osobe", kazao je Puljić.

Startup studio Bihać će mladima koji vode ili namjeravaju pokrenuti biznis nuditi prostor za rad, edukativne događaje, mentore, pravnu i računovodstvenu službu, prodajni tim, sredstva za testiranje prototipa, fond za partnerska ulaganja, kao i pristup velikom broju partnera iz svih sektora.

Fondacija Mozaik je do sada podržala 82 društvena biznisa od kojih 88 posto uspješno posluje i nakon prve godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti