Otvorena bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu

06.10.2018. 09:59 / Izvor: Fena
Otvorena bolnica 'Srbija' u Istočnom Sarajevu

U Istočnom Sarajevu jučer je otvorena nova bolnica, za čiju izgradnju je utrošeno 54,5 miliona konvertabilnih maraka

U Istočnom Sarajevu jučer je otvorena nova bolnica, za čiju izgradnju je utrošeno 54,5 miliona konvertabilnih maraka (oko 27,9 miliona eura).

Nadležni ističu da je u pitanju moderna i funkcionalna zdravstvena ustanova u kojoj će medicinska zaštita biti dostupna za oko 120.000 građana sarajevsko-romanijske regije.

Direktor bolnice Goran Todorović je rekao da je povezana s prethodno izgrađenim i opremljenim ambulantnim delom - poliklinikom i sada čini kompleks od oko 15.000 kvadratnih metara, sa oko 210 bolničkih kreveta.

Gradnja ove zdravstvene ustanove počela je 7. jula prošle godine.

Bolnica nosi naziv "Srbija“, u znak zahvalnosti toj državi za, kako je rečeno, lečenje građana sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku i doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.

Goran Todorović, direktor JZU bolnica "Srbija", obraćajući se prisutnima na ceremoniji svečanog otvaranja, rekao je da je bolnica izgrađena domaćim snagama i po najvišim evropskim standardima.

"Otvaranjem vrata nove bolnice otvorili smo vrata", naglasio je Todorović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti