Otvorena četvrta Soft Skills Academy Sarajevo 2016.

04.03.2016. 11:15 / Izvor: Akta.ba
Otvorena četvrta Soft Skills Academy Sarajevo 2016.
OTVORI GALERIJU

U Centru za mlade Gorica danas je svečano otvorena četvrta po redu Soft Skills Academy Sarajevo 2016. Radi se o besplatnoj trodnevnoj radionici namjenjenoj za usavršavanje ličnih i profesionalnih vještina za studente iz Sarajeva.

U Centru za mlade Gorica danas je svečano otvorena četvrta po redu Soft Skills Academy Sarajevo 2016. Radi se o besplatnoj trodnevnoj radionici namjenjenoj za usavršavanje ličnih i profesionalnih vještina za studente iz Sarajeva iz različitih stručnih usmjerenja. Radionica se održava u periodu od 04. do 06. marta.

Nakon što su se prethodne radionice pokazale izuzetno uspješnim i sa velikim odzivom studenata, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC LC Sarajevo odlučilo  je organizovati akademiju i ove godine .

Soft Skills Academy za cilj ima širenje svijesti o važnosti neformalnog obrazovanja jer upravo ovakav način pojedinca izdvaja iz mase ostalih.

 "Četrdeset studenata je odabrano nakon jednomjesečnog perioda prijava putem aplikacije na web stranici. Odabrani su na osnovu kriterija organizacionog odbora Soft Skills Academy Sarajevo 2016. Studenti će u naredna tri dana imati priliku prisustvovati treninzima na teme komunikacijske vještine (Communication skills), prezentacijske vještine (Presentation skills), upravljanje projektima (Project managment), rad u timu (Team Building) i liderstvo (Leadership) i na taj način usavršiti ili steći neka nova znanja i vještine.", rekla nam je Edna Mutapčić, koordinatorica za odnose s javnošću.

SSA podstiče studente na usavršavanje neformalnih vještina neophodnih za uspješnu buduću karijeru, Soft skills vještine izlaze iz okvira postojećeg obrazovnog sistema, te studenti imaju priliku raditi na usavršavanju takvih vještina. 

Ovakva vrsta neformalne edukacije za studente je vrlo značajna zbog njihovog daljnjeg nastavka školovanja ili traženja zaposlenja.

"Za studente koji će učestvovati na ovim radionicama ovo je jedinstvena prilika da kroz interaktivne radionice, predavanja i vježbe direktno učestvuju u određenim temama, spoznaju neke nove tehnike koje će im omogućiti da u periodu svog daljnjeg školovanja a kasnije i zaposlenja primjene svoja znanja stečena kroz neformalni oblik obrazovanja", rekla je Mutapčić.

Jedna od učesnica je i Tajra Lulo koja dolazi sa IUS-a odsjek za Genetiku i bioinžinjering, za poslovni portal Akta.ba kaže kako za svaku profesiju, osim formalnog obrazovanja, neophodno je i neformalno, što SSA pruža. "Na ovim radionicama ću sigurno usavršiti vještine koje posjedujem ali i usvojiti neka nova znanja i upoznati neke nove ljude, te razmijeniti iskustva", dodaje ona.

Radionice će držati certificirani EESTEC treneri, od kojih neki dolaze iz Ljubljane, Banja Luke i Beograda, kao i predstavnici partnerske kompanije projekta, Ernst&Young i stručnjaci iz različitih oblasti neformalne prezentacije.

Po završetku radionica učesnici dobijaju certifikat i CV dodatak potpisan od strane Organizacionog odbora i odgovornih trenera, koji će moći priložiti uz CV prilikom zapošljavanja.

Podršku Akademiji dale su kompanije kao što su Microsoft BiH, DevLogic, Authority partners  i mnogi drugi.

Ceremonija zatvaranja i dodjela certifikata će se održati u nedjelju, 06. marta 2016 u 18:00 sati.

"Ukoliko želite proširiti svoje vidike, steći nova znanja, unaprijediti profesionalne vještine posjetite Soft Skills Academy Sarajevo je to je pravo mjesto za vas", poručili su organizatori.

I. M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti