Otvorena Etno plaža: Prvi bazen u BiH izgrađen po biodesing tehnologiji

13.06.2014. 11:55 / Izvor: Večernji List
Otvorena Etno plaža: Prvi bazen u BiH izgrađen po biodesing tehnologiji

U sklopu glasovitog Etno sela Herceg Međugorje u srijedu navečer svečano je otvorena po mnogo čemu jedinstvena "Etno plaža" koja je dan kasnije primila prve kupače.

U sklopu glasovitog Etno sela Herceg Međugorje u srijedu navečer svečano je otvorena po mnogo čemu jedinstvena "Etno plaža" koja je dan kasnije primila prve kupače. Riječ je o prekrasnom otvorenom bazenu za kupanje površine 1200 četvornih metara izgrađenom po inovativnoj biodesing tehnologiji, uz koji su izgrađeni vanjski bar, fitness na otvorenom, terase i sunčališta, a u večernjim satima taj će prostor biti mjesto održavanja cocktail partyja, koncerata i sličnih oblika zabave. Svojim dizajnom bazen se savršeno uklopio u ambijent jedinstvenog Etno sela Herceg.

Spektakularni vatromet

Unatoč činjenici što na svečanom otvaranju "Etno plaže" nije bilo pozdravnih govora i klasičnog presijecanja vrpce, više od 2000 posjetitelja iz cijele Hercegovine uživalo je u obilju glazbe i nastupu popularnog Joška Čaglja - Jole s kojim su uglas pjevali svi, ali i u spektakularnom vatrometu kojim je označeno otvaranje bazen.

U povodu otvaranja "Etno plaže", čime je ukupna turistička ponuda čitlučke općine podignuta na najvišu razinu, Branimir Penava, direktor Etno sela Herceg Međugorje, kaže: - Pri samom otvaranju dogovorili smo se da posjetiteljima ovog etno sela nećemo naplaćivati ulaznice jer su svi dobrodošli i dragi gosti. Stoga smo se dogovorili da na svečanom otvaranju "Etno plaže" ulaz svima bude slobodan, a program bez formalnog otvaranja i presijecanja vrpce. S posjetiteljima želimo imati pravi domaćinski odnos kakav je u svim našim selima u Hercegovini, a to znači da su svi dobrodošli. Ovo je doista prvi bazen u BiH izgrađen po novoj tehnologiji, tzv. bio dizajn tehnologiji. Etno selo Hercegu svim svojim turističkim sadržajima drži prvo mjesto u svim tehničko-tehnološkim dostignućima, kako u gastronomiji, tako i u ugo-stiteljstvu. Imali smo prigodu napraviti nešto novo i u ponudi bazena i bazenskih tehnika. To je dodatni sadržaj hotelsko-turističkog kompleksa. Nadamo se da će gosti to prepoznati. Nema keramike, nema oštrih kutova, nema dijelova klasičnih bazena. U principu, percepcija etno sela jest da je to neko kućanstvo, da su tu neke domaće životinje, da je to nešto što ljudi vole. Percepcija klasičnih bazena je voda, plave pločice itd. Nastojali smo razbiti taj stereotip, kako u turizmi, ugostiteljstvu i hotelijerstvu, tako i u ovom dijelu bazenske tehnike. Budući da je biodesing tehnologija krenula tek prije 5 godina, ovakvi hotelski bazen mogu se vidjeti samo u vrlo rijetkim turističkim centrima u svijetu, a sada postoji i u Hercegovini - prvi te vrste u BiH. Uz bazen postoji fitness oprema na otvorenom koja gostima omogućuje vježbe, a spomenuo bih sadržaj samoga bazena.

Most na sredini bazena

Tu su veliki virpulli, fontane, rasvjeta te most koji dominira na sredini bazena, a koji će mladencima biti na raspolaganju. Budući da bazen raspolaže s 1200 četvornih metara vodene površine, vjerujem da će bez problema moći primiti 1500 osoba. Naš naglasak je u ugodnom kupanju, a ne na gužvama i guranju. Uz spomenutu biodizajn tehnologiju i najnovija svjetska tehničko-tehnološka dostignuća, treba spomenuti i dio koji se odnosi na specijaliziranu zagrebačku tvrtku Niveto koja je gradila cijeli ovaj projekt. U prizemlju objekta imamo najnoviju bazensku tehniku sa snažnim crpkama i velikim cisternama ispunjenim s čak 251 kvarcnog pijeska za pročišćavanje vode, a tu je i pouzdan sustav kemijsko-tehnoloških dostignuća pročišćavanja vode za kupanje.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti