Otvorena fabrika "Jumka" u Rudnoj Glavi

27.06.2021. 09:45 / Izvor: SRNA
Otvorena fabrika 'Jumka' u Rudnoj Glavi

Nova fabrika "Jumka" u Rudnoj Glavi, površine 1.000 kvadratnih metara, koštala je oko milion eura.

Novi pogon kompanije "Jumko", u kome je zaposleno 80 žena sa teritorije opštine Majdanpek, otvoren je jučer u Rudnoj Glavi u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je rekao da je ispunjeno obećanje koje je dao žiteljima Rudne Glave da će do Vidovdana imati fabriku, navodeći da je mnogo urađeno u prethodna dva i po mjeseca u tom kraju.

Obilazeći novi proizvodni pogon "Jumka" u Rudnoj Glavi, predsjednik Srbije je najavio da će radnice dobiti za 3.000 dinara veće plate nego što im je rukovodstvo kompanije obećalo, prenosi RTS.

On je zahvalio radnicama što rade posao koji nije lak i posao za koji bi mnogi rekli da nikada za taj novac ne bi, zbog čega će im biti povećane plate uz subvencije države.

"Ako su vam rekli da radite za 35.000 dinara (300 eura) donijet ćemo odluku da država subvencioniše i da radite za platu od 38.000 dinara (323 eura). To će biti već od idućeg mjeseca", rekao je Vučić obraćajući se zaposlenima.

"Jumka" fabriku Vučić je obećao mještanima Rudne Glave početkom aprila, kada je u tamošnjoj ambulanti primio prvu dozu vakcine.

Vučić je istakao da će zaposleni u Rudnoj Glavi imati puno posla jer se bave šivenjem odjeće za sve službe bezbjednosti u Srbiji i dodao da je sve više zahtjeva kako jačaju vojska i policija.

"Nastavit ćemo da snažimo našu Srbiju na istoku, odakle nam je ogroman broj ljudi otišao u inostranstvo. Nadam se da će se vratiti i da imamo više djece", podvukao je Vučić.

Nova fabrika "Jumka" u Rudnoj Glavi, površine 1.000 kvadratnih metara, koštala je oko milion eura.

Pogon je sagrađen za mjesec i po dana i u njemu radi 80 žena u jednoj smjeni.

Otvaranju fabrike "Jumka" u Rudnoj Glavi prisustvovali su ministar privrede Anđelka Atanasković, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, predsjednik opštine Majdanpek Dragan Popović i predstavnici kompanije "Ziđin koper Srbija".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti