Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otvorena mini-fabrika LED rasvjete u Palama

06.10.2018. 08:59 / Izvor: Akta.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, načelnik opštine Pale Boško Jugović i vlasnik kompanije "Weiss Light " iz Srbije Ivan Vajs svečano su jučer u krugu industrijske zone “Famos-Koran” otvorili mini-fabriku za proizvodnju LED rasvjete, u kojoj će biti zaposleno tridesetak radnika, a u koju je uloženo oko milion KM.

Riječ je o projektu i investitoru koji je izgradio novi objekat u krugu fabrike i time oživio poslovnu zonu "Famosa" koju je opština Pale nedavno otkupila. 

"Za početak će biti zaposleno 15 ljudi, a taj broj će po tromjesečju biti dopunjavan. To su radnici mašinske i elektrotehničke struke koji će imati određenu obuku", izjavio je ranije Jugović. 

Prema njegovim riječima, ova fabrika /Famos/ primjer je da jedan objekat koji je propadao, može postati respektabilan i urađen u skladu sa najsavremenijim standardima za proizvodnju LED rasvjete. 

"Kada je opština Pale postala vlasnik fabrike 'Famos' pojavilo se mnogo zainteresovanih, jer im je tako lakše riješiti imovinskopravne odnose", rekao je tada Jugović, dodajući da je srećan kada vidi da iz korova niče novi objekat. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti